Ovengerechten
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas
Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...
Naar receptGevulde champignons
Het recept voor deze gevulde champignons komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptGratin van nectarines met pijnboompitten
Het recept voor deze gratin van nectarines met pijnboompitten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptGevulde tomaten met quinoa en linzen
Het recept voor deze gevulde tomaten met quinoa en linzen komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “In de Griekse keuken worden tomaten en paprika’s bijna altijd met rijst gevuld. Ik besloot wat te experimenteren en heb quinoa en gedroogd fruit gebruikt – en ik ben erg...
Naar receptMarokkaanse harissasalade
Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi...
Naar receptGepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)
Het recept voor deze gepofte zoete aardappel met tapenade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar receptAppel uit de oven
Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.
Naar receptVispakketjes uit de oven
Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.” ...
Naar receptKip piri piri (Kim Feenstra en Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze kip piri piri komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim in het boek: “Kip eet ik heel graag. Gebakken kip, gebraden kip, geroosterde kip, gekookte kip, hete kip, koude kip, gesmoorde kip, gefrituurde kip....
Naar receptFish fingers met mosterd en kruiden
Het recept voor deze fish fingers met mosterd en kruiden komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Wie houdt er nu niet van fish fingers? Helaas zijn ze altijd in een kleverig beslagje gedoopt en gefrituurd, zodat we zelf een alternatief moesten verzinnen. Gebruik verpakt glutenvrij broodkruim of...
Naar receptZalm uit de oven met chilisaus + limoen
Het recept voor deze zalm uit de oven met chilisaus + limoen komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Dit is een van mijn noodgerechten voor als ik niets anders kan bedenken. Het is heerlijk op Lee’s Vietnamese salade en een volwassen aanvulling op Rijstmix (zie recept in...
Naar recept