Gepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)
Ingredienten voor 4 personen
Verder nodig
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en leg er wat gehakte knoflook en een takje tijm op. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Pak de aardappels in en pof ze een uur in de oven.
- Doe alle resterende ingrediënten met uitzondering van de zure room in de keukenmachine en hak tot een tapenade met middelgrove structuur.
- Snij de gepofte aardappels in dikke plakken. Serveer met een dot zure room en een lepel tapenade.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze gepofte zoete aardappel met tapenade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.