Gepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)

Gepofte zoete aardappel (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie
  • 350 g groene olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ansjovisfilet
  • 50 g olijfolie
  • Zure room

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en leg er wat gehakte knoflook en een takje tijm op. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Pak de aardappels in en pof ze een uur in de oven.
  3. Doe alle resterende ingrediënten met uitzondering van de zure room in de keukenmachine en hak tot een tapenade met middelgrove structuur.
  4. Snij de gepofte aardappels in dikke plakken. Serveer met een dot zure room en een lepel tapenade.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze gepofte zoete aardappel met tapenade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Groente!