Scrambled tofu

Ingredienten voor 2 personen

  • 375 g tofu (naturel)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ongezoete amandelmelk
  • 1 tl milde mosterd
  • 1 tl kurkuma
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el gedroogd bieslook
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 1 snee koolhydraatarm brood
  • 2 koolhydraatarme crackers (optioneel)

Zo maak je het

  1. Haal de tofu uit de verpakking en druk het vocht uit de tofu. Dit kun je het best doen met een paar vellen keukenpapier. Snijd de tofu in grove stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een pan.
  3. Verkruimel de tofu met je vingers en bak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk de amandelmelk erbij en roer goed.
  4. Voeg de mosterd, de kurkuma, de knoflook, de chilivlokken, het bieslook en de Parmezaanse kaas toe en bak alles 5-10 minuten.
  5. Breng op smaak met peper en zout en serveer de tofu met een sneetje (geroosterd) brood of met crackers.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Tofu is een verrassend ingrediënt voor een ontbijtgerecht en weer eens iets anders dan roerei. Maar dit gerechtje is supersmaakvol en simpel en erg eiwitrijk. Een echte aanrader voor een goede start van de dag!

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm | Vegetarisch?

Voor vegetariërs en iedereen die meer gezonde koolhydraatarme gerechten wil eten zonder vlees en vis.

Lekker afvallen met minder koolhydraten – VEGA van Angela Zamboni (Club Slank) bewijst dat koolhydraatarm eten ook prima vegetarisch kan. Zo kun je op een makkelijke manier afvallen, zónder vlees of vis op tafel.



Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Lekker afvallen met minder koolhydraten – Vega