Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas (anti-diabetes)

Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 8 personen

  • 1 bosje lente-uitjes, fijngehakt
  • 300 g diepvriesspinazie, ontdooid
  • 180 g geitenkaas (stammetje)
  • 4 eieren
  • 450 g kwark met 20% vet
  • 8 el geraspte 20+-kaas

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (gasstand 5/6). Bekleed een taartvorm met bakpapier.
  2. Pel de uitjes, was ze en hak ze fijn.
  3. Verwarm de spinazie al roerend in een pan op matig vuur. Snijd de geitenkaas in schijven.
  4. Laat de spinazie uitlekken en roer de ui, de losgeklopte eieren, de kwark, de geraspte kaas en de helft van de geitenkaas erdoor. Meng alles goed.
  5. Giet het spinaziemengsel in de taartvorm, schik de resterende plakjes geitenkaas erop en zet de vorm 45 minuten in de oven tot de quiche is gestold.
  6. Prik dan met de punt van een mes in het midden van de quiche om te zien of hij gaar is. Laat hem anders nog een paar minuten in de oven.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm | Vegetarisch?

Het recept voor deze quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als lunchgerecht met rauwkost naar keuze of groentesoep zonder aardappel of gazpacho, sla en schapenyoghurt met kaneel (recepten in het boek).

Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico op diabetes verkleint. Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden aan diabetes: het is de meest voorkomende chronische ziekte in ons land. Overgewicht, weinig beweging en aanleg vergroten de kans op diabetes. Dit boek bevat praktische tips over beweging, een dag-tot-dag-programma en 60 recepten om je leefstijl te verbeteren en daarmee het risico op diabetes type 2 te verminderen.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: