Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet
Ingredienten voor voor 6 stuks personen
- 100 g spinazie
- 130 g linzen
- 100 g boerenkool, voorgesneden
- 100 g wortel, geraspt
- 100 g biet, geraspt
- 1 el extra vergine olijfolie
- 6 volkorenwraps
- 6 el crème fraîche
- 6 tl harissa
Zo maak je het
- Hak de spinazie fijn en doe hem in een ruime kom. Spoel de linzen af, laat ze uitlekken en doe ze bij de spinazie.
- Voeg vervolgens de boerenkool, wortel, biet en olijfolie toe en schep alles door elkaar.
- Pak een wrap en schep er een eetlepel crème fraîche en een theelepel harissa op. Smeer dit uit over de wrap. Pak een flinke hand van het groentemengsel en leg dat in een hoopje van links naar rechts op de wrap. Vouw de wrap strak op.
- Herhaal totdat de wraps en de groenten op zijn.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.
Over dit recept schrijven ze: “Moet je onderweg lunchen? Dan zijn onze lunchwraps een uitkomst: je kunt ze van tevoren maken en zo uit de hand opeten. Voor een koolhydraatbeperkte variant gebruik je gewoon een omelet als wrap!”
De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 240 kcal, 7 g eiwit, 11 g vet, 25 g koolhydraten, 5 g vezels.