Aubergine-tosti
Ingredienten voor 2 tosti's (1 portie) personen
- 1 aubergine
- 1 el olijfolie
- 50 - 60 g ham
- 50 - 60 g kaas
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Snijd de steelaanzet van de aubergine af. Snijd er in de lengte vier gelijke plakken van. De zijkanten snijd je eraf zodat je vier ‘witte sneetjes aubergine’ hebt.
- Bestrooi de plakken royaal met zout en leg ze in een zeef in je aanrechtbak of boven een grote kom. Laat het zout 15 minuten intrekken.
- Veeg nu het zout mét het vrijgekomen vocht van de plakken aubergine af. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi ze met wat versgemalen peper. Bak beide zijden nu tot ze een grillstreep hebben en redelijk doorbakken zijn. Dit kan in een contactgrill of in een grillpan.
- Beleg twee van de voorgegrilde plakken met de ham en kaas. Leg nu de andere twee plakken er bovenop en rooster ze nogmaals ongeveer 5 minuten. Naar wens kun je de aubergine redelijk zacht houden, of je bakt wat langer zodat de tosti’s wat harder worden.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Leg de kaas niet helemaal tot aan de rand, dan zal er minder kaas uit de tosti lopen zodra de kaas smelt.
- Maak ook eens een auberginetosti met salami en brie. Maak zo zelf je eigen favoriete combinatie!
- Gooi de zijkanten van de aubergine niet weg maar verwerk ze in een ander gerecht.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze aubergine-tosti komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – snel en simpel, in 30 minuten op tafel van Yvonne Lemmers.
Uit het boek over dit recept: ‘Wist je dat je het brood in een tosti heel goed kunt vervangen door aubergine? De tosti wordt dan koolhydraatarm én vezelrijk.’
Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu!
Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔