Lauwwarme couscoussalade met granaatappel

Ingredienten voor 1 persoon

  • 60 g Spinazie
  • 60 g Volkoren couscous
  • 60 ml Kokend water
  • 1/2 el Extra vergine olijfolie
  • 1/2 Groene appel
  • 75 g Granaatappelpitjes
  • 30 g Amandelen
  • 50 g Feta
  • 1 tl Za'atar
  • Grof zeezout
  • 1 el Granaatappelsap (van de granaatappelpitjes)
  • 1 el Extra vergine olijfolie

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje
  2. Snijd de spinazie grof, doe hem in een kom en meng met de dressing
  3. Doe de couscous in een andere kom, voeg het kokende water en de olijfolie toe en dek de kom af
  4. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes
  5. Roer de couscous los met een vork en meng hem met de gemarineerde spinazie, de granaatappelpitjes, de appel en de amandelen
  6. Verkruimel de feta over de salade

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Za’atar is een heerlijke frisse kruidenmelange volgens Libanees recept. Het is een mix van wilde tijm, sumak en sesamzaad. Za’atar is ook heerlijk op gegrilde bloemkool uit de oven, door een couscoussalade of, gemengd met olijfolie, op gegrild fruit van de barbecue.


Uitgekeken op die eeuwige boterham tijdens de lunch? Of wil je meer groenten eten op een dag? 50x meer lunchen zonder brood is het nieuwste kookboek van Jennifer & Sven van het succesvolle platform Voedzaam & Snel. In deze opvolger van bestseller 50x lunchen zonder brood vind je nóg meer inspiratie voor de lunch zonder brood, to go of at home. Hieronder vind je een van de recepten uit het boek: lauwwarme couscoussalade met granaatappel.

Meer recepten om je inname van groentes te verhogen? Bestel het boek hier!