Speltfusilli met kip, groene groente en roomsaus

Speltfusilli met kip, groene groente en roomsaus - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 300 g peultjes
  • 300 g broccoli
  • (Keltisch) zeezout
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 g biologische kipfilet
  • 350 g speltfusilli
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Versgemalen zwarte peper
  • 120 ml plantaardige room
  • 40 g (oude) pecorino romano, geraspt
  • Een flinke hand rucola

Zo maak je het

  1. Maak de peultjes schoon en was ze. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze. Kook de peultjes in weinig water met zout beetgaar. Doe na 3 minuten de broccoliroosjes erbij en kook nog 4 minuten mee. Doe de groente over in een vergiet en laat afkoelen. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Kook de pasta beetgaar. Verwarm een scheut olie in een pan met dikke bodem en bak de reepjes kipfilet in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee. Voeg de paprika toe en bak ongeveer 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg een klein handje basilicum toe. Doe de peultjes en broccoli erbij en schep om. Roer de room en de pecorino erdoor.
  3. Giet de pasta af en schep de pasta door de groente. Voeg op het laatste moment de rucola en nog wat basilicum toe, schep om en serveer direct. Geef er nog wat extra geraspte pecorino bij.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Glutenvrij? Gebruik glutenvrije pasta in plaats van speltpasta.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Suikervrij | Tarwevrij?

Dit recept voor speltfusilli met kip, groene groente en roomsaus komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van vlees en gevogelte schrijft ze in haar boek: “Een goed stuk vlees of gevogelte is op z’n tijd wel heel erg lekker. Dat hoeft geen groot stuk te zijn en je hoeft het ook niet dagelijks te eten, maar zorg er wel voor dat het van goede kwaliteit is én dat het afkomstig is van dieren die een goed leven en kwalitatief goed voedsel hebben gehad. Dat is niet alleen een prettig idee, maar het is ook veel gezonder.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Natuurlijk! elke dag echt eten