Polenta met tuinbonen
Ingredienten voor 2 personen
- 200 g polenta (maïsgriesmeel)
- 1 l groentebouillon
- 200 g vers gedopte tuinbonen
- 4 Italiaanse tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Rozemarijn
Zo maak je het
- Blancheer de tuinbonen 5 minuten.
- Doe de olijfolie in de pan samen met de ui en de rozemarijn en laat even bakken. Voeg de polenta toe en laat alles even roosteren, terwijl je de polenta regelmatig omroert. Voeg 0,5 liter groentebouillon al roerend toe, tot alles goed is opgenomen. Voeg vervolgens de tuinbonen, de in stukjes gesneden tomaten en de fijngesnipperde knoflook toe. Voeg de rest van de groentebouillon toe, breng al roerend aan de kook en laat nog zachtjes een tiental minuten koken.
- Giet het in een geoliede ovenschaal en laat rustig afkoelen. Snijd dikke schijven van de polenta. Laat even drogen en leg ze nog 5 minuten onder de grill. Serveer ze met sla en vinaigrette.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze polenta met tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Dit recept komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Serveer met sla en vinaigrette.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: