Pad thai met garnalen & courgetti (diabetesvriendelijk)
Ingredienten voor 4 personen
- 30 g gehakte dadels zonder pit
- 100 g geroosterde cashewnoten, 1 el opzij gehouden
- 40 ml limoensap
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 el gehakte verse gember
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1/2 bosje koriander, wortels en steeltjes gewassen en fijngehakt, blaadjes losgehaald
- 150 g courgette
- 150 g glasnoodles
- 20 ml extra vergine olijfolie
- 800 g rauwe reuzegarnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartjes er nog aan
- 2 middelgrote wortels (240 g), in lucifers
- 2 limoenen (130 g), in kantjes
Zo maak je het
- Maal de dadels, cashewnoten, 160 ml water,het limoensap, de cayennepeper, gemberwortel, knoflook, korianderwortels en -steeltjes in een kleine keukenmachine tot een gladde pasta.
- Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot courgetti (zie tip). Blancheer de courgetti in een steelpan met kokend water, giet ze af en spoel ze onder de koude kraan.
- Kook de glasnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze zacht zijn; laat goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een grote wok of zware koekenpan op hoog vuur. Voeg de garnalen en wortel toe, en roerbak ze 2 minuten of tot de garnalen net gaar zijn. Voeg de cashewpasta toe en roer door om hem op te warmen.
- Doe de noodles, courgetti en de helft van de korianderblaadjes erbij en roerbak nog 1 minuut of tot het is opgewarmd. Voeg wat peper toe.
- Bestrooi de pad thai met de rest van de korianderblaadjes en opzijgehouden cashewnoten; serveer met de limoenkantjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Mocht je geen spiraalsnijder hebben, snijd de courgette dan met een juliennesnijder, mandoline of V-snijder. Je kunt ook een dunschiller gebruiken om de courgette in lange linten te snijden die je dan met een scherp mes in de lengte in smalle reepjes snijd. Of rasp de courgette op de grove gaten van een blokrasp.
Voedingswaarde per portie: 18,9 g vetten (3 g verzadigd vet); 1988 kJ (475 kcal); 44,2 g koolhydraten; 28,6 g eiwitten; 6,2 g vezels; 392 mg zout
Van ontbijt tot diner, dit kookboek maakt diabetesvriendelijk koken eenvoudig!
Keukenhelden – Diabetes geeft diabetesvriendelijke recepten die snel op tafel kunnen worden gezet. Met de combinatie van fantastische smaak met snelle voorbereiding en bereiding (niets duurt langer dan 30 minuten), ben je gecovered van ontbijt tot diner, elke dag van de week. Met voedingsinformatie voor elk recept, is dit kookboek de perfecte keukenhulp voor iedereen met diabetes of suikerziekte.
Credits beeldmateriaal: James Moffatt
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: