Groene-groenterisotto

Groene-groenterisotto - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 60 g peultjes
  • 50 g aspergetips
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gepeld, fijngesnipperd
  • ½ prei, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, gepeld, geperst
  • 80 g volkoren risottorijst (verkrijgbaar bij de natuurwinkel of online)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 300 ml tuinkruidenbouillon
  • Snuf versgemalen peper
  • Snuf zout
  • 10 g verse platte peterselie, grof gehakt
  • 1 el Zwitserse strooikaas

Verder nodig

  • Vergiet
  • Risottopan

Zo maak je het

  1. Breng een pan water aan de kook. Maak de peultjes en asperges schoon en was de spinazie. Blancheer de asperges 1 minuut, voeg dan de peultjes toe en blancheer nog 3 minuten. Spoel ze direct af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een risottopan en fruit de ui en prei 3 minuten. Pers de knoflook en voeg toe, gevolgd door de risottorijst, en bak een paar minuten mee tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  3. Voeg de wijn toe en laat al roerend verdampen. Roer dan een scheut bouillon door de rijst en laat deze opnemen - roer regelmatig.Voeg steeds een scheut bouillon toe en wacht tot deze is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn - dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten.
  4. Schep de spinazie, asperges en peultjes door de risotto en warm nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.
  5. Verdeel de risotto over 2 diepe borden en bestrooi met de kaas.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze groene-groenterisotto komt uit Het complete NewFysic Kookboek.


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: