Gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto

Gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 350 g spruitjes, schoongemaakt
  • 2 el olijfolie, om in te bakken
  • 500 g gnocchi
  • Ca. 250 g buffelmozzarella
  • Geraspte schil van ½ biologische citroen
  • VOOR DE BOERENKOOLPESTO
  • 100 g boerenkool, gesneden
  • 75 g oude kaas, geraspt
  • 50 g walnoten
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 100 ml olijfolie + extra om te besprenkelen
  • Peper
  • Zout

Verder nodig

  • keukenmachine of blender

Zo maak je het

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes 2 minuten. Laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de gnocchi 5 minuten. Voeg vervolgens de spruitjes toe. Bak samen nog 15 minuten of tot de spruitjes en gnocchi zacht en goudbruin zijn.
  3. Maak ondertussen de boerenkoolpesto. Meng alle ingrediënten voor de boerenkoolpesto in een keukenmachine of blender tot een mooie egale massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Serveer de gnocchi & spruitjes in een mooie schaal met de buffelmozzarella er los op en de boerenkoolpesto in een apart schaaltje erin. Sprenkel wat olijfolie eroverheen en strooi er ten slotte nog wat peper en zout en de geraspte schil van de citroen over.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco.

Over het recept in het boek: “Deze krokante gnocchi zijn net perfect goudbruin gebakken krieltjes maar dan nog lekkerder. Super makkelijk, want met deze voorgekookte gnocchi in huis heb je altijd eten op tafel. Met dit gerecht krijg je zelfs de fanatieke spruitjeshater enthousiast.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
De nieuwe winterkeuken