Flammkuchen met zalm

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 recept flammkuchendeeg
  • 250 g crème fraîche
  • 400 g gerookte zalm
  • 3 el kappertjes
  • 1 bosje dille (à 15 g), grof gehakt
  • 1 bosje bieslook (à 15 g), grof gehakt
  • 1 bosje peterselie (à 15 g), grof gehakt
  • 1 biologische citroen
  • Olijfolie van goede kwaliteit
  • Zout en versgemalen peper

Verder nodig

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Plate setter (warmteverdeler)
  • Deegroller

Zo maak je het

  1. Bereid de barbecue voor.
  2. Rol een bolletje flammkuchendeeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven aanrecht.
  3. Verdeel circa 30 gram crème fraîche over de pizzabodem, strijk dun uit maar laat een rand vrij.
  4. Schuif de flammkuchen voorzichtig op de pizzaschep en vervolgens in een vloeiende beweging op de BBQ. Bak de kuchen in 4-6 minuten goudbruin en gaar.
  5. Haal de flammkuchen van de BBQ, beleg met de gerookte zalm en kappertjes en strooi er zout en versgemalen peper over.
  6. Maak de kruiden aan met de rasp en het sap van een halve citroen, zout, peper en olijfolie. Bestrooi de flammkuchen met de kruidensalade.
  7. Bak op dezelfde manier nog drie pizza’s.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Tip: Door de verse kruiden pas na het bakken over de flammkuchen te strooien, blijven ze extra fris.

Gezondere opties: 

Je kunt crème fraîche makkelijk vervangen door gezondere alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor Griekse yoghurt (0% of 2% vet), halfvolle of magere kwark, Hüttenkäse (cottage cheese) die je eventueel gladmaakt in een blender, of magere kookroom voor een lichtere optie. Wil je liever plantaardig? Dan zijn kokosyoghurt (naturel), sojayoghurt (naturel) of zelfgemaakte cashewroom (geblend met water en citroensap) goede keuzes. Zo maak je het gerecht gezonder zonder in te leveren op smaak en romigheid!

De lekkerste pizza eet je echt niet alleen in Italië. Met de meer dan 50 recepten en 60 tips uit Easy Pizza op de BBQ kun jij direct aan de slag met het bakken van de allerbeste pizza’s op je eigen BBQ. Met simpelweg een pizzasteen tover je je BBQ met deksel zo om tot je eigen superhete, snelle pizza-oven.

De auteur schrijft over dit recept: “Flammkuchen met zalm zijn altijd een succes. In no-time klaar en lekker fris dankzij de kruidensla en citroen.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:


Het recept is gebaseerd op dit boek
Easy Pizza op de BBQ