Zelf groentebouillon maken
Ingredienten voor voor 1,5 liter personen
- 4 kruidnagels
- 2 uien, doormidden gesneden
- 1 knoflookbol, doormidden
- 4 wortels, geschild en in stukken
- 4 preien, schoongemaakt, in vieren
- 1 knolselderij
- 1 laurierblad
- 8 peperkorrels
- 7 g zout
- Kruiden zoals tijm, peterselie, rozemarijn – wat je maar in de koelkast hebt liggen
Verder nodig
- Zeef
Zo maak je het
- Steek een kruidnagel in elke halve ui. Doe de uien met de andere ingrediënten in een grote pan, giet er ruim water overheen en breng aan de kook.
- Laat 30 minuten zachtjes trekken.
- Schep het schuim dat komt bovendrijven weg met een schuimspaan. Let er ook op dat de bouillon niet te veel inkookt. Dus zodra er iets droog komt te staan, moet je wat water toevoegen.
- Zeef voor gebruik de vaste bestanddelen uit de bouillon.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vries de bouillon in diepvrieszakjes in.
Zelf groentebouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn. Maar Miljuschka zou Miljuschka niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Zo deelt ze in dit kookboek het recept van haar superzondige cheesecake en andere guilty-as-hell recepten.
Meer recepten bekijken om zelf ‘from scratch’ te maken?
Wil je 4 weken lang elke week van ons een weekmenu ontvangen met de lekkerste én gezondste recepten?