Artisjok-cannellinibonendip
Ingredienten voor voor 1 kom personen
- Olijfolie
- ½ ui, grof gehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik cannellinibonen van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- Sap van 1 citroen
- 1 pot gegrilde artisjokken in olie van 190 g, plus 3 el olie uit de pot
- 2 el yoghurt (wij gebruiken een pure kokosyoghurt)
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snuf zout 5-10 minuten tot hij zacht en glazig is.
- Doe de knoflook erbij en bak die een paar minuten mee. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud afkoelen en doe de ui en knoflook in de keukenmachine of blender.
- Voeg de cannellinibonen, het citroensap, de uitgelekte artisjokken, de 3 eetlepels artisjokkenolie uit de pot, de yoghurt en flink wat zout en peper toe. Maal alles glad en romig.
- Bewaar deze dip maximaal vijf dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Hak om tijd voor andere recepten te winnen de hele ui in stukjes en vries de andere helft in een goed afgesloten diepvriesbakje in. Gebruik die voor andere gerechten.
- Laat voor een supersnelle versie van deze dip de ui en knoflook weg.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Dit recept voor artisjok-cannellinibonendip komt uit het boek Deliciously Ella Snel & makkelijk van Ella Mills-Woodward. De maaltijden in dit boek staan binnen 10 tot 20 minuten op tafel. Daarnaast verzamelde Ella recepten voor grote hoeveelheden, zodat je een aantal maaltijden vooruit kunt koken. Hét bewijs dat het supersimpel is om plantaardig te eten terwijl je een druk (gezins)leven leidt!
Over dit recept in het boek: ‘Toen ik zwanger was, was ik bezeten van artisjokken. Ik kon er geen genoeg van krijgen en at er elke dag hele potten van. Nu eet ik ze niet meer zo vaak, maar in die tijd is mijn liefde ervoor wel aangewakkerd en sindsdien probeer ik ze steeds vaker te gebruiken. Deze dip is een van mijn favoriete manieren om artisjokken te gebruiken – hij is ongelofelijk romig dankzij de mix van yoghurt en bonen, en de gebakken uien en knoflook verdiepen de smaak.’
Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu!
Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔