Pompoenpittenpesto
Ingredienten voor 1 persoon
- 1 kopje rucola sla
- ½ kopje verse basilicumblaadjes
- 3 knoflookteentjes, gesnipperd
- Rasp en sap van 1/2 citroen
- 1 kop pompoenpitten, twee uur geweekt in water
- 75 ml extra virgin olijfolie
- 3 el edelgistvlokken
- Een paar flinke draaien zeezout
- Verse peper
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat die pulserend draaien.
- Maal het mengsel niet helemaal fijn, er mag nog wat textuur in zitten. Voeg zo nodig wat water of nog wat citroensap toe.
- Deze pesto is zeker een week houdbaar in je koelkast.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vervang de edelgistvlokken door pittige geitenkaas.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers.
Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij gestoomde of gegrilde groenten, een stukje vlees, glutenvrije pasta, kelp noodles of gebruik ze bij een glutenvrije sandwich.”
Deze pesto is ideaal voor vrouwen. Hij zorgt voor oestrogeenbalans, ondersteunt je immuunsysteem en zit vol met zink en magnesium.