Vegetarisch
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt)
Het recept voor dit Engels plattelandsbrood met speltmeel komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Het klassieke Engelse brood, maar dan net anders. Het speltmeel zorgt voor een ouderwetse smaak, maar als je wilt, kun je ook bloem gebruiken of 100 g speltmeel vervangen door volkorenmeel.” Wil je regelmatig...
Naar receptSoep van zongedroogde paddenstoelen
Het recept voor deze soep van zongedroogde paddenstoelen komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Over dit recept in het boek: “Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.”
Naar receptCourgettini met zongedroogde tomaten en feta
Het recept voor deze courgettini met zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.
Naar receptGevulde paprika met couscous
Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptPitabroodje met kaas en champignons
Het recept voor dit pitabroodje met kaas en champignons komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond. Serveer met een schaaltje magere yoghurt (150 g). Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptHartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn
Het recept voor deze hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptBloemkoolsalade met dadels en cashewnoten
Deze bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptAardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil
Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...
Naar receptTarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof
Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...
Naar receptGeroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas
Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...
Naar receptRauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen
Deze rauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen komt uit het 50x lunchen zonder brood van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Naar recept