Vegetarisch

Lunch
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt) - Gezond aan tafel - recept
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt)

Het recept voor dit Engels plattelandsbrood met speltmeel komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Het klassieke Engelse brood, maar dan net anders. Het speltmeel zorgt voor een ouderwetse smaak, maar als je wilt, kun je ook bloem gebruiken of 100 g speltmeel vervangen door volkorenmeel.”   Wil je regelmatig...

Naar recept
Bijgerecht
Zongedroogde paddenstoelensoep - Gezond aan tafel - recept
Soep van zongedroogde paddenstoelen

Het recept voor deze soep van zongedroogde paddenstoelen komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Over dit recept in het boek: “Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.”

Naar recept
Bijgerecht
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta - Gezond aan tafel - recept
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta

Het recept voor deze courgettini met zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde paprika met couscous - Gezond aan tafel - recept
Gevulde paprika met couscous

Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Pitabroodje met kaas en champignons

Het recept voor dit pitabroodje met kaas en champignons komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond. Serveer met een schaaltje magere yoghurt (150 g).   Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔  

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn

Het recept voor deze hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Lunch
Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten

Deze bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil en citroenschil - Gezond aan tafel - recept
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil

Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...

Naar recept
Bijgerecht
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof - Gezond aan tafel - recept
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof

Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas

Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...

Naar recept
Lunch
Rauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen - Gezond aan tafel - recept
Rauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen

Deze rauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen komt uit het 50x lunchen zonder brood van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Naar recept