Koemelkvrij

Hoofdgerecht
Spaanse tortilla met spinazie - recept - Gezond aan tafel
Spaanse tortilla met spinazie

Het recept voor deze Spaanse tortilla met spinazie komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken. Over dit recept schrijft hij: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalmpakketjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zalmpakketjes uit de oven

Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Misschien niet zo...

Naar recept
Hoofdgerecht
Sticky paprika met miso (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Sticky paprika met miso (Jamie Oliver)

Het recept voor deze sticky paprika met miso, tofu, ananas, mihoen & gekneusde wasabi-erwten komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.

Naar recept
Hoofdgerecht
Crispy zalmtaco's Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Crispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)

Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.

Naar recept
Hoofdgerecht
Boter-knoflookkrab - Gezond aan tafel - recept
Boter-knoflookkrab

Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise - Gezond aan tafel - recept
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise

Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing - Gezond aan tafel - recept
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing

Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...

Naar recept
Voorgerecht
Biefstuk in wildpeperblad - recept - Gezond aan tafel
Biefstuk in wild peperblad

Dit recept voor biefstuk in wild peperblad komt uit het kookboek An An Vietnamese Familierecepten van Mai Nguyen. Over dit recept in het boek: ‘Verwar dit wilde peperblad (bij de Chinese toko te koop onder de naam cha plu leaf of la lot) niet met betelblad (betel leaf, sirih of piper betle). Dit betelblad is niet eetbaar! Het wordt gekauwd...

Naar recept
Voorgerecht
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad - Gezond aan tafel - recept
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad

Dit recept voor meiknolletjes met piccalilly en maanzaad komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Piccalilly kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken altijd de mosterdpiccalilly van De Leeuw Zuurwaren in Amsterdam. Speciaal voor ons past Fred het recept een beetje aan, maar hij wil...

Naar recept
Voorgerecht
Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum

Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes....

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Pompoenpittenpesto - Gezond aan tafel - recept
Pompoenpittenpesto

Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers. Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij...

Naar recept