Zalmpakketjes uit de oven
Ingredienten voor 4 personen
- 300 g basmatirijst
- 4 zalmfilets (à 100 g)
- 3 lente-uien
- 320 ml kokosmelk
- 4 el vissaus
Verder nodig
- Aluminiumfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Maak van vier stukken aluminiumfolie van 30 cm een soort bakje door de zijkanten omhoog te vouwen. Leg in ieder bakje een zalmfilet. Snij de lente-ui in ringetjes en verdeel ze over de zalm. Verdeel de kokosmelk en de vissaus over de zalm. Maak de pakketjes goed dicht door het folie langs de bovenkant en zijkanten goed dicht te vouwen. Leg de pakketjes in de oven en stoof de zalm in ca. 15 min. gaar.
- Leg op ieder bord een pakketje. Als je het opent loopt het vocht eruit, lekker bij de rijst.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Maak een groenteschotel voor erbij.
- Vul de pakketjes naar smaak met meer groenten: doperwtjes, broccoliroosjes, haricots verts, een takje trostomaatjes, groene asperges.
- Maak de pakketjes van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Dan hoef je ze alleen nog in de oven te schuiven en kan je gezellig meeborrelen.
- Dit gerecht kun je ook maken met zalm uit de diepvries.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten.
Misschien niet zo handig om iets nieuws te proberen als er veel vrienden komen eten, maar met dit recept loop je geen risico. Succes gegarandeerd.