Glutenvrij
Kip piri piri (Kim Feenstra en Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze kip piri piri komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim in het boek: “Kip eet ik heel graag. Gebakken kip, gebraden kip, geroosterde kip, gekookte kip, hete kip, koude kip, gesmoorde kip, gefrituurde kip....
Naar receptFrambozen pannenkoekjes (Kim Feenstra en Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze frambozen pannenkoekjes komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com.
Naar receptGroen sapje van boerenkool, citroen, appel, gember en munt
Het recept voor dit groene sapje van boerenkool, citroen, appel, gember en munt komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Dit ongelooflijk gezonde groene sapje is een even goede opkikker als koffie maar zonder de schadelijke stoffen: de beste manier om je dag te beginnen. Boerenkool zit vol...
Naar receptWortel met zwart sesamzaad en gember
Het recept voor deze wortel met zwart sesamzaad en gember komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Dit gerecht dat warm, op kamertemperatuur of koud even lekker is, doet verse zoete wortels eer aan.”
Naar receptMexicaanse tomatensoep met chili nacho’s van Jamie Oliver
Het recept voor deze Mexicaanse tomatensoep met chili nacho’s komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptTonijn hapjes
Het recept voor deze tonijn hapjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees. Deze tonijn hapjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje.
Naar receptBananen aardbeien smoothie
Het recept voor deze bananen aardbeien smoothie komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Deze smoothie is heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker bij het ontbijt...
Naar receptEi rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer
Het recept voor deze ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt...
Naar receptWater met een smaakje: sinaasappel en munt
Dit idee voor water met een smaakje komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker...
Lees meerTonijn kommetjes
Het recept voor deze tonijn kommetjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van onder andere hoogleraar Tim Noakes. Over het recept, uit het hoofdstuk Powerpeuters, in het boek: “Deze kleintjes zijn een makkie, vooral als je een restje zoete aardappel hebt. Wij hebben ze met lenteui en citroenrasp gemengd, maar je kunt je uitleven met fijngesneden groenten of andere kruiden. Geserveerd...
Naar receptTuinboon toppen
Het recept voor deze tuinboon toppen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Uit het boek, bij dit recept: “In culinair Italië vormen tuinboontoppen een populaire voorjaarsgroente. Even aangebakken met een beetje knoflook en de onvermijdelijke olijfolie vormt het een snel en vooral hartig en opvallend gerecht.” Lekker met brood...
Naar recept