Glutenvrij

Ontbijt
Groentecakejes met ei - Gezond aan tafel - recept
Groentecakejes met ei

Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”

Naar recept
Ontbijt
Banaan-havermoutpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Banaan-havermoutpannenkoekjes

Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”

Naar recept
Bijgerecht
Carciofi alla giudia - Gezond aan tafel - recept
Carciofi alla giudia

Dit recept voor carciofi alla giudia komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Naar recept
Nagerecht
Bloedsinaasappelsorbet

Het recept voor deze bloedsinaasappelsorbet komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Naar recept
Tussendoortje
Krab met rauwe artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Krab met rauwe artisjoksalade

Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”

Naar recept
Voorgerecht
Ceviche - Gezond aan tafel - recept
Ceviche

Het recept voor deze ceviche komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is het nationale gerecht van Peru: een combinatie van Spaanse citrusvruchten en koriander met gemarineerde rauwe vis en plaatselijke pepers uit de Incatijd. Inmiddels wordt ceviche overal gegeten.” Over de herkomst van de soep: “Al in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Avgolemono - Gezond aan tafel - recept
Avgolemono

Het recept voor deze avgolemono komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is de klassieke kippensoep uit de traditionele Griekse keuken. Met Pasen, het belangrijkste familiefeest van het jaar, komt deze favoriet steevast op tafel te staan.” Over de herkomst van de soep: “Avgolemono, ‘ei-citroen’ in het Grieks, is...

Naar recept
Nagerecht
Flowerpower-ijs - Gezond aan tafel - recept
Flowerpower-ijs

Het recept voor dit flowerpower-ijs komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een zwoele zomeravond, de aromatische geur van bloemen nog in de lucht, voeten omhoog en een schaaltje van dit heerlijke ijs: mijn idee van de echte zomer! Drink...

Naar recept
Lunch
Marokkaanse groentesalade met kip - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse groentesalade met kip

Het recept voor deze Marokkaanse groentesalade met kip komt uit het boek STRK PLN van Ramses Jedeloo, directeur van The Bootcamp Club (het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland met 85.000 leden, 200 trainingslocaties en 3.500 trainingen per maand). Het recept bevat 28% koolhydraten, 11% vetten en 61% eiwitten (totaal 428 kcal).

Naar recept
Tussendoortje
Bruschetta met mozzarella en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met mozzarella en spinazie

Het recept voor deze bruschetta met mozzarella en spinazie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “In onze privé-eetzaal in het River Cafe serveren we antipasti op grote borden die dan...

Naar recept
Tussendoortje
Havermoutkoekjes met aardbei - Gezond aan tafel - recept
Havermoutkoekjes met aardbei

Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Per portie (1 stuk): 176 calorieën, 4 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 2 g eiwit, 4 g vezels

Naar recept