Bloedsinaasappelsorbet
Ingredienten voor 10 personen
- 20 bloedsinaasappels
- 2 biologische citroenen
- 200 g fijne kristalsuiker
Verder nodig
- foodprocessor of blender
- ijsmachine
Zo maak je het bloedsinaasappelsorbet
- Pers alle sinaasappels op één na uit.
- Snijd de hele citroenen en de hele sinaasappel in kwarten en verwijder de pitjes.
- Doe ze samen met de suiker in een foodprocessor of blender en hak ze met de pulseerknop tot een tamelijk vloeibaar geheel. Voeg het sinaasappelsap toe en druk nog één of twee keer op de pulseerknop.
- Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het tot ijs. Serveer de sorbet op de dag waarop hij is gemaakt.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze bloedsinaasappelsorbet komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).