Bijgerecht
Vegan dumplings
Tv-chef Eveline Wu leert Nederland hoe gemakkelijk Aziatisch koken is. Met de makkelijke Aziatische recepten uit Simply Asian zet je zelf zo de lekkerste wontons, buns of noodle-soepjes op tafel! In Simply Asian neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië samen met Eveline...
Naar receptVanille Matcha Latte Proteine Shake
Dit recept bevat matcha poeder en groentes. Matcha is japanse groene thee poeder en het is de gezondste thee ter wereld! Het zit bomvol gezonde voedingsstoffen. Lees hier onze blog over de gezondheidsvoordelen van Matcha. In dit recept wordt matcha poeder gebruikt van JamHealth om een gezonde proteïne shake te maken. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten!...
Naar receptSajoer bajem
Het recept voor deze sajoer bajem komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster. Deze sajoer bajem is onderdeel van gerechten voor op...
Naar receptBbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge)
Dit recept voor bbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge) komt uit Het BBQ Street Basisboek van BBQSTREET, het BBQ-programma dat te zien is bij 24Kitchen. In dit boek vind je niet alleen alle info die je nodig hebt – zoals welke soorten BBQ’s er zijn, kolen vs. gas, rooksoorten, hot & quick of low & slow – maar...
Naar receptBuffalo bloemkoolwings
Het recept voor deze buffalo bloemkoolwings komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet voor een optimale gezondheid. De...
Naar receptBloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien
Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...
Naar receptGriekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille
Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...
Naar receptNoedels van courgette en knolselderij met pinda’s
Het recept voor deze noedels van courgette en knolselderij met pinda’s komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Dit is een geweldig eenvoudig gerecht. Het is in circa 10 minuten klaar en je hebt bijna geen afwas. Het is een licht bijgerecht of een lekker bedje onder een hoofdgerecht. Ik ben gek op...
Naar receptZomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers
Het recept voor deze zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Dit is een van mijn favoriete salades, waar ik nooit genoeg van krijg. Hij is zowel zoet, knapperig, zout als zuur en perfect voor bij een barbecue. Ik heb halloumi gebruikt, een stevige,...
Naar receptSaladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing
Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien...
Naar receptMaangedroogde tomaten
Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze...
Naar recept