Frisse bitterballen met erwten en dille

Ingredienten voor 1 persoon

  • Voor de ragout
  • Olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 g diepvrieserwten
  • 1 bosje dille
  • 1 ingemaakte citroen, fijngesneden
  • Rasp en sap van 1 biologische citroen
  • Zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • 150 g bloem
  • 90 g havermelk
  • Paneerlaag
  • 25 g maizena
  • 600 g paneermeel
  • Zonnebloemolie (voor het frituren)

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Wanneer het eerste voorjaarszonnetje schijnt, mag ik graag op een terras zitten aan een Amsterdamse gracht voor een radler en een portie vegan bitterballen. Maar die bitterballen, die mogen van mij dan wel wat zomerser. Deze bitterballen hebben een heerlijke frisse smaak door de toevoeging van dille en citroen. Ze zijn steviger dan gewone bitterballen, waardoor ze iets weg hebben van Spaanse kroketas. Ik vind ze ook heerlijk op een broodje.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch?

In het eerste bakboek van Heel Holland Bakt-winnaar Enzo Pérès-Labourdette ontdek je in handige stap voor stap-recepten de echte Franse vegan patisserie. Met prachtig zelfontworpen omslag.

Dat plantaardig bakken echt net zo lekker is als klassiek met boter en ei, heeft Enzo Nederland en de jury eens en voor altijd laten proeven. Zelfs meesterbakker Robèrt van Beckhoven is om.

Van eenvoudige tapenadevlinders tot roze kadetjes, frambozentartelettes of een ware bûche met kastanje en hazelnoot, er is een heerlijk vegan bakrecept voor elk moment van de dag. Bon appétit!

Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen

Het recept is gebaseerd op dit boek
Heel Holland bakt vegan