Gezond aan tafel logo

9x gezonde boerenkool recepten (maar géén stamppot)

31 oktober 2016

Lekker hoor, stamppot boerenkool. Vinden wij. Maar wat nou als je er niet van houdt, de stamppot na de zoveelste keer je neus uitkomt of je je afvraagt: is dit alles? Hieronder vind je 9 gezonde boerenkool recepten, maar zonder aardappelpuree. Van voedingsexperts als Anne Marie Reuzenaar, Jennifer en Sven en Tara Stiles. Bekijk hier al onze recepten met boerenkool.

Boerenkool bevat ontzettend veel vitamines en mineralen. Wist je dat er meer vitamine C in zit dan in een sinaasappel? Verder wordt gezegd dat het een kankerwerende werking heeft, onder andere omdat het vol zit met antioxidanten. Toch jammer als je dat – om welke reden dan ook – links laat liggen.

Gezonde boerenkool recepten

1. Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet – Jennifer & Sven

Het recept voor deze lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet - Gezond aan tafel - recept

2. Smoothie met spinazie en boerenkool – Jennifer en Sven

Dit recept voor een smoothie spinazie boerenkool komt uit Het groene smoothieboek van Jennifer en Sven. Ze noemen hem in hun boek ‘chilled greens’ en het is een van hun favoriete smoothie-recepten. Er zit lekker veel spinazie in, dat je immuunsysteem versterkt.

Smoothie spinazie boerenkool - Gezond aan tafel - recept

3. Salade van boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado – Jennifer en Sven

Deze salade van boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van Jennifer & Sven.

Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado - Gezond aan tafel - recept

4. Rode kool salade met winterpeen en boerenkool – Wijnanda Hogendoorn

Het recept voor deze rode kool salade met winterpeen en boerenkool komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn.

Rode kool salade met winterpeen en boerenkool - Gezond aan tafel - recept

5. Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool – Rose Elliot

Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd.

Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool - Gezond aan tafel - recept

6. Geroerbakte boerenkool en champignons – Tara Stiles

Lekker krachtvoer, deze geroerbakte boerenkool en champignons uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Voeg wat pepervlokken toe en de smaken gaan dansen, waardoor je een behoorlijk indrukwekkend bijgerecht krijgt. Heel eenvoudig en altijd een succes!

Geroerbakte boerenkool en champignons - Gezond aan tafel - recept

7. Veganistische wraps met boerenkool – Tara Stiles

Het recept voor deze veganistische wraps met boerenkool komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Deze koude Mexicaanse wrap vult goed en geeft je bakken energie en inspiratie. Een geweldige, snelle lunch voor thuis of onderweg!

Veganistische wraps met boerenkool - Gezond aan tafel - recept

8. Speltpasta met boerenkoolpesto – Anne Marie Reuzenaar

Het recept voor deze speltpasta met boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Speltpasta met boerenkoolpesto - Gezond aan tafel - recept

9. Prei & aardappelsoep met toast – Jamie Oliver

Het recept voor deze prei & aardappelsoep met toast komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik heb een echte familiefavoriet, prei & aardappelsoep, wat opgekrikt met een flinke pluk zalige boerenkool. Net als de prei bevat die veel vitamine B6, die ons wakker en alert houdt.”

Prei & aardappelsoep met toast van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!