6x curry recepten uit de beste kookboeken

Zoek je curry recepten? Stop met zoeken: hier hebben we er zes voor je verzameld, lekker kruidig en vol groenten. Zo hebben we een caloriearme variant, van The Hairy Bikers, maar ook een vegan recept uit het kookboek Easy vegan van Sanne van Rooij (Living the Green life). Serveer ze met zilvervliesrijst (of zonder rijst, als je minder koolhydraten eet). Lees er hieronder meer over!

Curry recepten uit de beste kookboeken van voedingsexperts

1. Bloemkoolcurry met kikkererwten – dokter Tamara de Weijer

Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Bloemkoolcurry met kikkererwten - Gezond aan tafel - recept

2. Caloriearme kip kokos curry – The Hairy Bikers

Het recept voor deze caloriearme kip kokos curry komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Hij is lekker pittig; voor een iets mildere versie kun je beter afgestreken eetlepels currypasta gebruiken. Laat vooral de vissaus niet achterwege!

Caloriearme kip kokos curry - Gezond aan tafel - recept

3. Vegan curry – Sanne van Rooij (Living the Green life)

Het recept voor deze vegan curry komt uit het boek Easy vegan van Sanne van Rooij van het Instagram-account Living the Green Life. Het is een fijn recept om lekker mee te variëren. Probeer eens nieuwe groenten, voeg quinoa toe of andere peulvruchten dan kikkererwten. De basis van dit recept is heerlijk, de smaak van de curry is super, dus je kunt je uitleven, mislukken zal hij nooit!

Veganistische recepten

4. Groentecurry met kokos – Rose Elliot

Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Heerlijk met gekookte rijst en een bergje kort gekookte jonge bladspinazie. Voeg naar smaak chilipeper toe; als niet iedereen van pikant eten houdt, gebruik dan gedroogde chilivlokken en voeg die pas op het laatst toe aan een deel van de curry.

Groentecurry met kokos - Gezond aan tafel - recept

5. Kipcurrie met pompoen – Jennifer en Sven (Voedzaam & Snel)

Het recept voor deze kipcurrie met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van Jennifer en Sven. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus.

Kipcurrie met pompoen - Gezond aan tafel - recept

6. Bloemkool-kikkererwtencurry – Kayla Itsines

Het recept voor deze pittige bloemkool-kikkererwtencurry komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guidevan Kayla Itsines. Houd je van pittig eten? Voeg dan wat extra chilipeper toe aan deze groentecurry.

Bloemkool-kikkererwtencurry - Gezond aan tafel - recept

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!