Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Curry recepten: 9 ideeën uit de beste kookboeken

Zoek je curry recepten? Stop met zoeken: hier hebben we er negen voor je verzameld, lekker kruidig en vol groenten. Zo hebben we een caloriearme variant, van The Hairy Bikers, maar ook een vegan recept uit het kookboek Easy vegan van Sanne van Rooij (Living the Green life). Serveer ze met zilvervliesrijst (of zonder rijst, als je minder koolhydraten eet). Lees er hieronder meer over!

Curry recepten uit de beste kookboeken

1. Bloemkoolcurry met kikkererwten – dokter Tamara de Weijer

Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Bloemkoolcurry met kikkererwten - Gezond aan tafel - recept

2. Kipcurry van de bakplaat – Gwyneth Paltrow

Het recept voor deze kipcurry van de bakplaat komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow.

Kipcurry van de bakplaat - Gezond aan tafel - recept

3. Lamscurry – Joop Braakhekke

Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke.

Lamscurry - Gezond aan tafel - recept

4. Caloriearme kip kokos curry – The Hairy Bikers

Het recept voor deze caloriearme kip kokos curry komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Hij is lekker pittig; voor een iets mildere versie kun je beter afgestreken eetlepels currypasta gebruiken. Laat vooral de vissaus niet achterwege!

Caloriearme kip kokos curry - Gezond aan tafel - recept

5. Vegan curry – Sanne van Rooij (Living the Green life)

Het recept voor deze vegan curry komt uit het boek Easy vegan van Sanne van Rooij van het Instagram-account Living the Green Life. Het is een fijn recept om lekker mee te variëren. Probeer eens nieuwe groenten, voeg quinoa toe of andere peulvruchten dan kikkererwten. De basis van dit recept is heerlijk, de smaak van de curry is super, dus je kunt je uitleven, mislukken zal hij nooit!

Veganistische recepten

6. Groentecurry met kokos – Rose Elliot

Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Heerlijk met gekookte rijst en een bergje kort gekookte jonge bladspinazie. Voeg naar smaak chilipeper toe; als niet iedereen van pikant eten houdt, gebruik dan gedroogde chilivlokken en voeg die pas op het laatst toe aan een deel van de curry.

Groentecurry met kokos - Gezond aan tafel - recept

7. Kipcurry met pompoen – Jennifer en Sven (Voedzaam & Snel)

Het recept voor deze kipcurry met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van Jennifer en Sven. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus.

Kipcurrie met pompoen - Gezond aan tafel - recept

8. Bloemkool-kikkererwtencurry – Kayla Itsines

Het recept voor deze pittige bloemkool-kikkererwtencurry komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Houd je van pittig eten? Voeg dan wat extra chilipeper toe aan deze groentecurry.

Bloemkool-kikkererwtencurry - Gezond aan tafel - recept

9. Kip katsu curry met kokosrijst & pickles – Jamie Oliver

Het recept voor deze kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver.

Kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.