Nicole LePera

Nicole LePera Nicole LePera volgde een traditionele opleiding in de psychologie maar kwam tot de conclusie dat een holistische benadering de enige weg is. Ze creëerde een revolutionaire zelfhulpmethode op basis van haar kennis en inzichten en werd hiermee een radicale stem in de moderne psychotherapie. Ze staat aan het roer van een wereldwijde beweging van #selfhealers met 4 miljoen volgers (op Instagram).

Nicole LePera aan het woord

Wie is Nicole LePera?

"Ik ben geboren en getogen in het noordoosten van de VS, in Philadelphia, Pennsylvania. Ik woonde daar met mijn vader, mijn moeder, mijn oudere broer en zus. Momenteel ben ik met iemand getrouwd en heb daarnaast nog een partner. Ik woon in Phoenix,  Arizona en ben gevlucht uit het koude en regenachtige noordoosten naar de zonneschijn van het westen. Ik ben zo’n vijf jaar geleden naar het westen verhuisd en woon een kleine twee jaar naar Arizona. De vraag ‘Wie ben ik?’ is er eentje met hoofdletter V. Ik voel me op veel manieren nog steeds op ontdekkingspad. Als je me dit tien jaar geleden had gevraagd had ik waarschijnlijk geantwoord in termen van wat ik doe: een psycholoog, een liefhebbend partner. Ik kom er steeds meer achter dat wie ik ben minder te maken heeft met het werk dat ik doe of hoe ik mezelf presenteer, maar meer met mijn 'zijn'. Ik ben nog steeds aan het leren en mezelf als evoluerend wezen aan het ontdekken en probeer altijd geaard te blijven in compassie voor de degenen om me heen."

Nicole's transformatie

"Mijn leven is volkomen veranderd toen ik informatie ontdekte over het zenuwstelsel, het lichaam en de verbinding tussen darm en brein. Ik ben die tools gaan implementeren door voor mijn fysieke lichaam te gaan zorgen, nadat ik inzag hoe slecht gereguleerd mijn zenuwstelsel was, en hoe ik al het andere in mijn leven prioriteit gaf boven mijzelf en mijn fysieke lichaam. Leren hoe belangrijk het is voor mijn lichaam te zorgen en daarnaar te handelen heeft mijn leven getransformeerd. Het heeft me verlicht van een levenslange angst en me zoveel meer verbonden doen voelen met mezelf, mijn partners, de wereld om me heen en het werk wat ik nu doe."

Nicole's missie

"Mijn hoop is om mensen te empoweren met de mogelijkheid van verlichting van hun lijden op welk gebied dan ook, van verandering, van een toekomst die er anders uitziet dan het verleden. Ik weet dat zovelen van ons vastzitten in de gewoontes uit ons verleden. Mijn hoop, of die nu in de bladzijden van een boek of mijn gratis social media content op diverse platforms ligt, is om op verschillende manieren inspiratie voor hoop te geven. Tijdens mijn helingsproces voelde ik me helemaal niet hoopvol, ik voelde me gevangen in de beperkingen van mijn fysieke lichaam en dingen waarvan ik dacht dat ze deel uitmaakten van mijn persoonlijkheid. Ik kwam tot het inzicht dat al die dingen die ‘mij’ definieerden alleen aanpassingen waren aan mijn vroege omgeving. Door het neerhalen van mijn eigen beperkingen kon ik me hoopvol beginnen te voelen. We denken dat we geen keuze of vrijheid hebben om verandering te creëren en voelen ons hopeloos en hulpeloos. Ik heb dus zelf dat proces van empowerment doorgaan. Natuurlijk is dat voor alle mensen verschillend. Ik verwacht niet dat iemand mijn boek 'How to do the work' leest en hetzelfde verhaal heeft meegemaakt, maar hoop dat mensen tools uit het boek kunnen integreren in hun eigen leven om hoopvolle mogelijkheden te creëren."
How to do the work– Nederlandse editie

How to do the work– Nederlandse editie

Het baanbrekende 'How to do the work' van Instagrampsycholoog Nicole LePera laat zien hoe mentale, fysieke en spirituele gezondheid bij elkaar horen, en hoe je optimaal gelukkig wordt.

Bestellen

Terug naar boven