Avocadonuggets met kokosjasje

Avocadonuggets met kokosjasje - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor ca. 20 stuks personen

  • Sap van 1 limoen
  • 50 g bloem
  • 1 tl chilipoeder of pittig gerookt paprikapoeder
  • 1-2 eieren, losgeklopt
  • Ca. 75 g geraspte kokos
  • 2 rijpe maar nog stevige avocado’s, pit verwijderd en gepeld
  • Plantaardige olie om te frituren
  • Voor de dip
  • ½ rijpe mango, geschild
  • 1 el verse munt, fijngehakt
  • 1 tl sambal

Verder nodig

  • frituur- of braadpan
  • 12 keukenthermometer
  • keukenpapier
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Zet vier kommetjes op een rij, waarvan de eerste gevuld met het limoensap, de tweede gevuld met de bloem gemengd met het chili- of paprikapoeder en een snuf zout, de der de gevuld met de eieren en het laatste kommetje gevuld met het geraspte kokos.
  2. Snijd het avocadovruchtvlees in gelijke stukken. Paneer de stukjes door ze eerst te besprenkelen met limoensap, daarna te wentelen door de bloem, dan door het ei en als laatste het geraspte kokos.
  3. Verhit een laag olie in een frituurpan of braadpan tot 180 ºC. Frituur de gepaneerde stukjes tot ze goudbruin zijn (circa 30 seconden) en laat uitlekk en op keukenpapier. Pureer intussen de mango tot een gladde saus en voeg naar smaak munt en sambal toe. Serveer de nuggets als ze nog lekker knapperig en warm zijn.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

  • DOEN Laat je iets oudere kind de ingrediënten afwegen, limoen uitpersen en/of het eitje breken en loskloppen. Meehelpen paneren kan natuurlijk ook: knoeiboel verzekerd!
  • BABYHAPJE Geef je baby eerst een apart hapje van geschilde en gepureerde of geprakte mango of avocado. Combineer in een later stadium deze twee smaken met elkaar. Lekker met een vleugje munt.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze avocadonuggets met kokosjasje komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: