Snickers oats
- 2
- 5 minuten, wachttijd 10-12 uur
- Nanneke Schreurs
- Ontbijt
Ingrediënten
- 80 g havermout
- 1 el rauwe cacao
- 1 el macapoeder
- 2 tl kaneel
- 50 g rozijnen
- 400 ml amandelmelk
- Karamellaag
- 2 el pindakaas
- 4 dadels scheutje amandelmelk
- 1 tl grof zeezout
- Topping
- stuk pure chocolade
- handvol pinda’s
Verder nodig
- twee glazen potten
- blender
Bereidingswijze
- Meng de havermout, cacao, het macapoeder, de kaneel en rozijnen door de amandelmelk en verdeel dit mengsel over twee glazen potten.
- Sluit de potten af en laat de havermout een nacht wellen in de koelkast. Roer de volgende dag alles nog een keer goed door.
- Voor de karamellaag: blend de pindakaas met de dadels, amandelmelk en het zeezout tot een smeuiig geheel. Verdeel de karamel over de overnight oats.
- Breek de chocolade in stukjes en verdeel ze over de karamellaag. Garneer met de pinda’s.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Je kunt de chocolade ook au bain-marie smelten en hem over de karamellaag schenken.
Het recept voor deze snickers oats komt uit het boek Intermittent fasting van Nanneke Schreurs en José van Riele. Geschikt voor het ontbijt of voor een brunch op een ‘alles-mag-dag’.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- In vier weken fitter, gezonder en slanker
- Alle basics van periodiek vasten bij de hand
- Heldere informatie, een eenvoudig stappenplan om te beginnen, dag- en weekmenu’s en heel veel lekkere recepten