Groente-tarte tatin
- 9 stuks
- 20 minuten / oventijd 20 minuten
- Nanneke Schreurs
- Ontbijt
Ingrediënten
- Bodem
- 300 g bladerdeeg (plantaardig en/of glutenvrij)
- Hummus
- 200 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 1 el rozemarijn
- 4 el olijfolie
- 3 el tahin
- 1 el chilivlokken
- 2 el edelgistvlokken
- zout
- Vulling
- olijfolie, om in te bakken
- ½ gele courgette
- ½ groene courgette
- 1 paarse wortel
- 1 oranje wortel
- ½ zoete aardappel
- 1 el gemalen kurkuma
- peper
- grof zeezout
Verder nodig
- spiraalsnijder
- muffinvormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de muffinvormpjes in met wat olie of boter (of gebruik siliconen muffinvormpjes).
- Draai met een spiraalsnijder slierten van de groenten voor de vulling. Verhit olijfolie in een pan en bak de groenteslierten kort met de kurkuma. Breng op smaak met peper en zeezout. Draai wat van de groenteslierten om een vork en vul een muffinvormpje met de groente. Herhaal dit met de rest van de slierten en vul zo alle vormpjes.
- Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en mix ze tot een gladde puree. Schep de hummus op de laag met groenten in de vormpjes en druk stevig aan.
- Snijd vormpjes uit het bladerdeeg ter grootte van de muffinvormpjes en leg die op de hummus. Bak de tarte tatins circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen, draai de vormpjes om en haal de muffins er voorzichtig uit. Bestrooi met wat grof zeezout.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Het recept voor deze groente-tarte tatin komt uit het boek Intermittent fasting van Nanneke Schreurs en José van Riele.
Over dit recept in het boek: “Tijdens mijn opleiding aan VIP Health & Nutrition, een vegetarische koksopleiding in Haarlem, leerde ik van mijn docente Femke veel nuttige en waardevolle dingen. Een daarvan was het belang van een goede presentatie van een gerecht en hoe je met soms heel makkelijke hulpmiddelen iets simpels er aantrekkelijk kunt laten uitzien. Een voorbeeld daarvan was een versie van deze tarte tatins. Ik heb mijn eigen draai aan dit gerecht gegeven, maar het principe is hetzelfde. Een groentetaartje voor het ontbijt is heerlijk en voedzaam. Maar als je die groenten om je vork heen draait en vervolgens drapeert, oogt het ook meteen fraai. Easy does it.”
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- In vier weken fitter, gezonder en slanker
- Alle basics van periodiek vasten bij de hand
- Heldere informatie, een eenvoudig stappenplan om te beginnen, dag- en weekmenu’s en heel veel lekkere recepten