Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip

Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip

2.3 / 5. 4

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets overdwars in dunne plakken, leg ze in een schaaltje en doe de 6 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en het zout erbij, schep goed door en laat intrekken.
  • Doe de rucola in een schaal, snijd de paprika’s in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën en leg ze met de paprikareepjes op de rucola.
  • Bak de kipfiletplakken in een grillpan aan beide kanten goudbruin, laat even afkoelen en snijd vervolgens in repen.
  • Leg de repen op de salade, maak af met een handje alfalfa, de pijnboompitten en de extra vergine olijfolie.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen 25 minuten klaar!

Lees ook:
Maaltijdsalade: 9 recepten uit de beste kookboeken

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van