Ingrediënten
Bereidingswijze
-
Snijd de kipfilets overdwars in dunne plakken, leg ze in een schaaltje en doe de 6 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en het zout erbij, schep goed door en laat intrekken.
-
Doe de rucola in een schaal, snijd de paprika’s in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
-
Snijd de tomaatjes in tweeën en leg ze met de paprikareepjes op de rucola.
-
Bak de kipfiletplakken in een grillpan aan beide kanten goudbruin, laat even afkoelen en snijd vervolgens in repen.
-
Leg de repen op de salade, maak af met een handje alfalfa, de pijnboompitten en de extra vergine olijfolie.
-
Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen 25 minuten klaar!
Lees ook:
Maaltijdsalade: 9 recepten uit de beste kookboeken
Zo ziet dit recept eruit in het boek