Vis

Hoofdgerecht
Kabeljauw met eieren en hollandaise saus

Een heerlijk lente-gerecht, deze kabeljauw met eieren en hollandaise saus. De eitjes en de hollandaise saus zijn in de zomer ook ontzettend lekker met snijbonen, als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat varkensvlees. Of op toast met gemarineerde zalm. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gestoomde witvis filets met soja en sesamolie - Gezond aan tafel - recept
Gestoomde witvis filets met soja en sesamolie

Het recept voor deze gestoomde witvis filets komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Een eenvoudiger en gezonder gerecht bestaat er waarschijnlijk gewoon niet. Serveer het met wat Aziatische groenten met knoflook, gember + vissaus (recept in het boek), misschien wat zilvervliesrijst, misschien wat plakjes avocado. Meer is niet nodig. En...

Naar recept
Hoofdgerecht
Tongschar met courgette en krieltjes van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Tongschar met courgette en krieltjes van Jamie Oliver

Deze tongschar met courgette en krieltjes van Jamie Oliver ziet er niet alleen maar lekker uit, maar is ook heerlijk! Courgettes en spinazie bevatten foliumzuur en vitamine C, die ons helpen helder na te denken. Tongschar levert de aanbevolen dagelijkse dosis selenium, voor gezonde huid en nagels. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag.

Naar recept
Lunch
Couscous met tonijn en groenten van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Couscous met tonijn en groenten van Jamie Oliver

Wil je indruk maken op je gasten? Dat kan met dit gerecht: couscous met tonijn en groenten van Jamie Oliver. Lekker en gezond! Jamie Oliver over dit recept, uit zijn boek Jamie’s superfood voor elke dag: ‘Ik eet af en toe heerlijk verse, duurzaam gevangen tonijn – het is een gemakkelijk te bereiden vis en bevat veel selenium, dat onze nagels...

Naar recept
Hoofdgerecht
Paleo zeewier salade sashimi - Gezond aan tafel - recept
Paleo zeewier salade met sashimi

Deze Paleo zeewier salade met sashimi komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je basisinformatie over Paleo. Daarnaast bevat het honderd recepten voor ontbijt, lunch en diner die het wel heel makkelijk maken om jezelf gezond en sterk te eten. Alle recepten zijn zuivelvrij, glutenvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Alle voedingswaarden zijn berekend...

Naar recept
Bijgerecht
Inktvisringetjes met gember en limoen - Gezond aan tafel - recept
Inktvisringetjes met gember en limoen

Deze inktvisringetjes met gember en limoen kun je zonder schuldgevoel eten! Als we aan calamari denken, zien we vaak een bord gefrituurde ringen voor ons. Maar met dit recept hoef je je niet schuldig te voelen en kun je je concentreren op de smaak. Inktvis is goedkoop en zit vol eiwitten, essentiële vitaminen en mineralen (vooral calcium). Dit recept komt...

Naar recept
Lunch
Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm - Gezond aan tafel - recept
Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm

Dit recept voor gepocheerde eieren met gerookte zalm komt uit Het snelle paleo-kookboek van tv-kok Daniel Green. Ze zijn heerlijk als ontbijt of vroege lunch. Daniel schrijft erover: ”Pocheren is waarschijnlijk de beste manier om eieren klaar te maken – het is zo eenvoudig en je hoeft helemaal geen vet toe te voegen. Vergeet niet om hiervoor de meest verse...

Naar recept
Hoofdgerecht
Couscous met garnalen van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Couscous met garnalen van Jamie Oliver

Deze heerlijke couscous met garnalen van Jamie Oliver is een must-try! De garnalen zijn lekker gekruid en er wordt een gezonde seizoensgroenten-salsa bij geserveerd. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Dit recept bevat granaatappel. Wist je dat granaatappel ons zenuwstelsel gezond houdt en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen cellen? Dit komt door vitamine...

Naar recept
Hoofdgerecht
Sandwich roggebrood met zalm - Gezond aan tafel - recept
Sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen

Dit recept voor een sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Een heerlijk simpel hoofdgerecht! In hun boek delen Christian Bitz en Arne Astrup diverse recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, avondeten, toetjes en basisrecepten. De drie basisprincipes van hun dieet: Eet koolhydraten met een lage glykemische index...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pijlinktvis met puntpaprika's - Gezond aan tafel - recept
Pijlinktvis met puntpaprika’s

Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Vistaco's van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vistaco’s van Jamie Oliver

Vistaco’s die ook nog eens gezond zijn, dat zijn deze taco’s van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit recept bevat een heerlijke salsa van kiwi, limoen en peper om je taco in te dippen! Voor dit lunchgerecht heb je stevige witvisfilets nodig, bijvoorbeeld schelvis. Wist je dat een schelvisfilet ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen oplevert? Bovendien bevat dit...

Naar recept