Vis
Vispakketjes uit de oven
Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.” ...
Naar receptFish fingers met mosterd en kruiden
Het recept voor deze fish fingers met mosterd en kruiden komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Wie houdt er nu niet van fish fingers? Helaas zijn ze altijd in een kleverig beslagje gedoopt en gefrituurd, zodat we zelf een alternatief moesten verzinnen. Gebruik verpakt glutenvrij broodkruim of...
Naar receptZalm uit de oven met chilisaus + limoen
Het recept voor deze zalm uit de oven met chilisaus + limoen komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Dit is een van mijn noodgerechten voor als ik niets anders kan bedenken. Het is heerlijk op Lee’s Vietnamese salade en een volwassen aanvulling op Rijstmix (zie recept in...
Naar receptPesto spaghetti met gestoomde vis en citroen van Jamie Oliver
Het recept voor deze pesto spaghetti met gestoomde vis en citroen komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver.
Naar receptEi rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer
Het recept voor deze ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt...
Naar receptTonijn kommetjes
Het recept voor deze tonijn kommetjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van onder andere hoogleraar Tim Noakes. Over het recept, uit het hoofdstuk Powerpeuters, in het boek: “Deze kleintjes zijn een makkie, vooral als je een restje zoete aardappel hebt. Wij hebben ze met lenteui en citroenrasp gemengd, maar je kunt je uitleven met fijngesneden groenten of andere kruiden. Geserveerd...
Naar receptSalade met tonijn, pequillo pepers en Spaanse dressing
Het recept voor deze salade met tonijn, pequillo pepers en Spaanse dressing komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. In het boek schrijft Julia, met wie ze het boek maakte: “Gwyneth en ik leerden elkaar kennen in Spanje tijdens de opnames van Spain… On The Road Again, een documentaire-reeks over de...
Naar receptSalade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen
Deze salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en...
Naar receptSpaghetti met tonijn, kappertjes en olijven
Dit recept voor deze spaghetti met tonijn, kappertjes en olijven komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder...
Naar receptCourgette venkel soep met kokkels
Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze...
Naar receptTartaar van sardine met tomatencarpaccio
Het recept voor deze tartaar van sardine met tomatencarpaccio komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over sardines schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Sardines komen in vele soorten en maten aan land. De visjes worden in koude loodsen en fabrieken door vaardige...
Naar recept