Vis

Ontbijt
Poké bowl met gerookte zalm en zeewier - Gezond aan tafel - recept
Poké bowl met gerookte zalm en zeewier

Het recept voor deze poké bowl met gerookte zalm en zeewier komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Liever lui dan moe? Ja, wij ook! Helaas zijn wij standaard moe. Herken je dit? Dan is het goed om dit luie recept te maken, waardoor je weer energie en kracht krijgt. En als we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Warmgerookte citroen-peperzalm - Gezond aan tafel - recept
Warmgerookte citroen-peperzalm

Het recept voor deze warmgerookte citroen-peperzalm komt uit het boek Smokey Goodness van barbecue-held Jord Althuizen.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gerookte poon met Caroline Mustard Sauce - Gezond aan tafel - recept
Gerookte poon met Carolina Mustard Sauce

Het recept voor deze gerookte poon met Carolina Mustard Sauce komt uit het boek Smokey Goodness 2 van barbecue-held Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in het boek: “Bij Smokey Goodness zijn we verzot op rode poon van de smoker, die we gekscherend ‘angry fish’ noemen. We verwerken de veelzijdige vis in diverse walking dinner bites, zoals de Pulled...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde inktvis - Gezond aan tafel - recept
Gevulde inktvis

Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Naar recept
Voorgerecht
Ceviche - Gezond aan tafel - recept
Ceviche

Het recept voor deze ceviche komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is het nationale gerecht van Peru: een combinatie van Spaanse citrusvruchten en koriander met gemarineerde rauwe vis en plaatselijke pepers uit de Incatijd. Inmiddels wordt ceviche overal gegeten.” Over de herkomst van de soep: “Al in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori - Gezond aan tafel - recept
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori

Het recept voor deze bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “In plaats van bestellen kun je ook zelf een lekker Japans gerechtje maken. Serveer er extra geroosterde norivellen bij als eiwitrijke snack.” Per portie: 488 calorieën, 11 g vet (1 g verzadigd vet),...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bucatini met tonijn - Gezond aan tafel - recept
Bucatini met tonijn

Het recept voor deze eenvoudige bucatini met tonijn komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Ontbijt
Gerookte makreel met avocado en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gerookte makreel met avocado en citroen

Het recept voor deze gerookte makreel met avocado en citroen komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Over ontbijten in het boek: “Zorg dat je elke ochtend goed ontbijt, met genoeg vet en eiwit. Twee eieren met een paar plakken goede bacon of ontbijtspek zijn zo gebakken. Dat is...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalm uit de oven van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zalm uit de oven

Het recept voor deze feestelijke zalm uit de oven komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Dit recept heb ik van mijn man geleerd. Een van onze eerste etentjes maakte hij dit. Ik dacht dat hij een beetje opschepte over zijn kookkunsten, maar hij bleek het toch echt...

Naar recept
Lunch
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei - Gezond aan tafel - recept
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei

Het recept voor deze avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.”   Wil je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kruidige forel met couscous en sperziebonen - Gezond aan tafel - recept
Kruidige forel met couscous en sperziebonen

Het recept voor deze kruidige forel met couscous en sperziebonen komt uit Rachel Khoo’s kookschrift. Rachel Khoo is food creative en food writer, televisiepersoonlijkheid en organisator van culinaire events.

Naar recept