Soepen
Paddenstoelen soep
Deze paddenstoelen soep is gemaakt van onder andere gedroogde shiitakes. Ze geven deze soep zo’n volle smaak en het pureren zorgt voor zo’n romige textuur dat je niet zou geloven dat er geen kippenbouillon of room in zit. Wil je wat meer textuur, bak dan kort een paar dunne plakjes paddenstoelen in olijfolie met wat peper en zout en laat...
Naar receptBroccoli pastinaaksoep (Paleo)
Deze broccoli pastinaaksoep komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse televisiekok die zich heeft toegelegd op gezonde voeding. Over dit recept schrijft hij: “Dit is de perfecte lunch voor een koude winterdag. Als je van een dikke, vullende soep houdt, gebruik dan iets minder bouillon en pureer de groentes grof zodat je nog iets textuur in de...
Naar receptPaleo soep gazpacho
Deze Paleo soep gazpacho, een traditionele Spaanse soep, wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd als het warm weer is. Of schenk de soep in kleine glaasjes, leg er een garnaal op en je hebt een zomers feesthapje. Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox...
Naar receptBroccolisoep
Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”
Naar receptAardappel prei soep met zalm
Het recept voor deze aardappel prei soep met zalm komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over zalm uit blik, gebruikt in deze aardappel prei soep, schrijft Bart van Olphen: “De meeste ingeblikte zalm is wild en afkomstig uit de kustwateren en rivieren van Alaska. Deze zeeën en...
Naar receptIndiase wortelsoep
Dit recept voor Indiase wortelsoep komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over haar lunchrecepten schrijft ze: “De lunch is hét moment om je dagelijkse hoeveelheid groente op te krikken. Maak een keer per week een grote pan soep, vries hem in en je hebt elke dag een portie. Of maak een...
Naar receptThaise groene maïssoep
Het recept voor deze Thaise groene maïssoep komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Over dit recept schrijft Alice Hart: “Als je bedenkt dat de basis van deze soep,...
Naar recept