Soort gerecht
Warmgerookte citroen-peperzalm
Het recept voor deze warmgerookte citroen-peperzalm komt uit het boek Smokey Goodness van barbecue-held Jord Althuizen.
Naar receptGerookte poon met Carolina Mustard Sauce
Het recept voor deze gerookte poon met Carolina Mustard Sauce komt uit het boek Smokey Goodness 2 van barbecue-held Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in het boek: “Bij Smokey Goodness zijn we verzot op rode poon van de smoker, die we gekscherend ‘angry fish’ noemen. We verwerken de veelzijdige vis in diverse walking dinner bites, zoals de Pulled...
Naar receptRijst met kousenband en kip
Het recept voor deze rijst met kousenband en kip komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Dit gerecht kan ik elke dag wel eten. Hij staat eigenlijk bij elk familiefeestje wel op het menu.”
Naar receptGroentecakejes met ei
Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”
Naar receptBanaan-havermoutpannenkoekjes
Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”
Naar receptLentepasta met brandnetel
Het recept voor deze makkelijke lentepasta met brandnetel komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Van brandnetel kun je thee zetten en medicinale soep maken. Je kunt hem mengen door een pesto en als alternatief voor spinazie gebruiken. In deze...
Naar receptGevulde inktvis
Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.
Naar receptIndian summer cake met bramen en tijm
Het recept voor deze Indian summer cake met bramen en tijm komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Tijdens Indian summers bieden bramenstruiken in volle glorie hun vruchten aan. Als voorbereiding op de koude maanden, uiteraard, want bramen zitten boordevol...
Naar receptBloedsinaasappelsorbet
Het recept voor deze bloedsinaasappelsorbet komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).
Naar receptBrandnetelsoep
Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...
Naar receptKrab met rauwe artisjoksalade
Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”
Naar recept