Soort gerecht
Salade van rauw eekhoorntjesbrood
Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en...
Naar receptGeroosterde bloemkool van de bbq
Het recept voor deze geroosterde bloemkool van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Met deze geroosterde bloemkool combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met de kaapse currykruiden om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard."
Naar receptPoké bowl met gerookte zalm en zeewier
Het recept voor deze poké bowl met gerookte zalm en zeewier komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Liever lui dan moe? Ja, wij ook! Helaas zijn wij standaard moe. Herken je dit? Dan is het goed om dit luie recept te maken, waardoor je weer energie en kracht krijgt. En als we...
Naar receptSpinaziesalade met garnalen
Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens. 724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptGeroosterde-pompoensoep met crème fraîche
Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Supermakkelijk en lekker, deze soep heb je heel snel gemaakt. Wel vraag ik mijn opa of vader vaak om de pompoen alvast te snijden, want die is best hard.”
Naar receptSpaghetti met gehaktballetjes
Het recept voor deze spaghetti met gehaktballetjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti. Over dit recept in het boek: “Dit is een eenvoudig en snel recept voor een stevig pastagerecht...
Naar receptWarmgerookte citroen-peperzalm
Het recept voor deze warmgerookte citroen-peperzalm komt uit het boek Smokey Goodness van barbecue-held Jord Althuizen.
Naar receptGerookte poon met Carolina Mustard Sauce
Het recept voor deze gerookte poon met Carolina Mustard Sauce komt uit het boek Smokey Goodness 2 van barbecue-held Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in het boek: “Bij Smokey Goodness zijn we verzot op rode poon van de smoker, die we gekscherend ‘angry fish’ noemen. We verwerken de veelzijdige vis in diverse walking dinner bites, zoals de Pulled...
Naar receptRijst met kousenband en kip
Het recept voor deze rijst met kousenband en kip komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Dit gerecht kan ik elke dag wel eten. Hij staat eigenlijk bij elk familiefeestje wel op het menu.”
Naar receptGroentecakejes met ei
Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”
Naar receptBanaan-havermoutpannenkoekjes
Het recept voor deze banaan-havermoutpannenkoekjes komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Dit schrijft Shane erover in het boek: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”
Naar recept