Ovengerechten
Auberginelasagne
Het recept voor deze auberginelasagne komt uit het boek Paleo 2.0 van Evert Berkelaar. Hij schrijft erover in het boek: “Voor de topping van deze lasagne gebruikte ik grof gehakte amandelen gemengd met wat edelgistvlokken. Heb je die niet in huis dan kun je ze ook zonder problemen weglaten.” Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je...
Naar receptOvenfilotaart met zoete aardappel
Het recept voor deze ovenfilotaart met zoete aardappel komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020. Uit het boek: ‘Dit is natuurlijk niet echt een taart, maar goed. Af en toe iets hartigs na al die zoetigheid is bittere noodzaak.’
Naar receptQuiche d’automne
Het recept voor deze quiche d’automne komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we het deeg zelf.
Naar receptPlaattaart met champignons
Een tarte fine is een taart van bladerdeeg met fruit of groenten. In het Nederlands noemen we dit een plaattaart. Het recept voor deze plaattaart met champignons komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we de bladerdeeg zelf. Bladerdeeg maken lijkt heel eng, maar...
Naar receptBloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien
Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...
Naar receptGevulde aubergines met amandelen & peterselie
Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...
Naar receptMet cassis & laurier gebakken peren & bramen
Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...
Naar receptKip met feta, dille, citroen & harissayoghurt
Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt...
Naar receptGriekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille
Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...
Naar receptSaladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing
Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien...
Naar receptMaangedroogde tomaten
Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze...
Naar recept