Ovengerechten
Paleo kip met citroen en salade
Het recept voor deze paleo kip met citroen en salade komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je basisinformatie over paleo. Daarnaast bevat het honderd recepten voor ontbijt, lunch en diner die het wel heel makkelijk maken om jezelf gezond en sterk te eten. Alle recepten zijn zuivelvrij, glutenvrij en bevatten geen schadelijke stoffen....
Naar receptSpiesjes met lamsvlees en mango
Deze spiesjes met lamsvlees en mango komen uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptSuikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten
Dit recept voor suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Over het eten van zoetigheid schrijft ze: “Als je graag gezond wilt leven, kan het een grote uitdaging zijn om verantwoorde zoetigheden te vinden voor feestelijke momenten en de lekkere trek tussendoor. Onze taarten, muffins en cupcakes zijn helemaal vrij van...
Naar receptSalade geroosterde bieten
Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...
Naar receptHartige taart met prei, champignons en tijm
Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...
Naar receptSuikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten
Dit recept voor suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. De scones zijn niet gezoet met geraffineerde suiker, maar met palmsuiker. Palmsuiker is een ongeraffineerde snelle suiker, gewonnen uit het sap van de arengapalmboom. De voordelen van palmsuiker: het bevat nog veel voedingsstoffen en heeft...
Naar receptSuikervrije granola homemade
Dit recept voor suikervrije granola komt uit Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Granola – je hebt er vast wel eens van gehoord – is een mengsel van granen, noten en zaden dat je in de oven roostert. Het is behoorlijk hip om met granola te ontbijten. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en...
Naar receptAnsjovis taartje (pissaladière)
Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...
Naar receptChocolade aardbei cakes
Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Een voedzaam en verantwoord tussendoortje dus, dat bovendien ook nog eens heel lekker is (wat wil je: de combinatie aardbeien en chocolade alleen al, hmmm)!
Naar receptKoolhydraatarme appeltaart
Het recept voor deze koolhydraatarme appeltaart (die bovendien ook nog glutenvrij en lactosevrij is) komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse celebrity-chef en expert op het gebied van gezonde voeding. Daniel Green over dit recept: “Eigenlijk probeer ik nagerechten altijd te vermijden, maar er zijn natuurlijk dagen dat een hoofdgerecht alleen niet genoeg is en dat je...
Naar receptGebakken zalm met citroen, spek en tomaat
Dit recept voor gebakken zalm met citroen, spek en tomaat komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Uit het boek: “Aan een gegrilde moot vis hoef je verder niet zoveel toe te voegen. Als de vis maar vers is. Geef er vooral niet al te sterke smaakmakers bij, anders proef je...
Naar recept