Hartige-taart
Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas (anti-diabetes)
Het recept voor deze quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als lunchgerecht met rauwkost naar keuze of groentesoep zonder aardappel of gazpacho, sla en schapenyoghurt met kaneel (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert...
Naar receptQuiche met cherry tomaten
Het recept voor deze quiche met cherry tomaten komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Over dit recept in het boek: “Als ik weet dat ik een drukke week voor de boeg heb, maak ik vaak in het weekend al een quiche. Die hoef ik dan ’s avonds tijdens de spits alleen...
Naar receptQuiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika
Het recept voor deze quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Vitamine A-rijke gerechten, zoals boter en eierdooier, zijn zeer belangrijk voor de darmen. Vitamine A stimuleert de uitscheiding van maagstappen en is essentieel voor de gezondheid en het herstel van het darmslijmvlies.”...
Naar receptHartige taart met venkel, komijn en geitenkaas
Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...
Naar receptHartige taart met prei, champignons en tijm
Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...
Naar receptAnsjovis taartje (pissaladière)
Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...
Naar recept