Panlasagne met pompoen en mozzarella

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g Hokkaido-pompoen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el olijfolie
  • 150 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml passata
  • 150 ml groentebouillon
  • 100 g bruine linzen (uitlekgewicht)
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 150 g geraspte mozzarella

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de pompoen in kleine blokjes en de bleekselderij in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de bleekselderij. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze 4-5 minuten. Roer vervolgens de tomaten¬puree erdoor en voeg daarna de passata, bouillon, linzen en oregano toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Breek de lasagnebladen in stukken en roer ze voorzichtig door de saus.
  5. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de lasagne 15-20 minuten zachtjes koken.
  6. Controleer of de lasagnebladen gaar zijn. Strooi de geraspte mozzarella erover, doe de deksel terug op de pan en laat nog 5 minuten staan tot de kaas gesmolten is.
  7. Heb je een ovenbestendige pan? Zet de lasagne dan kort onder de grill voor een goudbruin korstje.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Geen zin in gedoe in de keuken of een berg afwas na het eten? Dan is een eenpansgerecht de perfecte uitkomst. In hun tiende kookboek Voedzaam & Snel: 50 x gezonde eenpansgerechten delen Jennifer en Sven vijftig recepten die je eenvoudig in één pan bereidt: voedzaam, makkelijk en vol smaak!

Beeldcredits: Sven ter Heide


Het recept is gebaseerd op dit boek
Voedzaam & Snel 50x gezonde eenpansgerechten