Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Geroosterde-pompoensoep met creme fraiche - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde-pompoensoep met crème fraîche

Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Supermakkelijk en lekker, deze soep heb je heel snel gemaakt. Wel vraag ik mijn opa of vader vaak om de pompoen alvast te snijden, want die is best hard.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Spaghetti met gehaktballetjes - Gezond aan tafel - recept
Spaghetti met gehaktballetjes

Het recept voor deze spaghetti met gehaktballetjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti. Over dit recept in het boek: “Dit is een eenvoudig en snel recept voor een stevig pastagerecht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Warmgerookte citroen-peperzalm - Gezond aan tafel - recept
Warmgerookte citroen-peperzalm

Het recept voor deze warmgerookte citroen-peperzalm komt uit het boek Smokey Goodness van barbecue-held Jord Althuizen.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gerookte poon met Caroline Mustard Sauce - Gezond aan tafel - recept
Gerookte poon met Carolina Mustard Sauce

Het recept voor deze gerookte poon met Carolina Mustard Sauce komt uit het boek Smokey Goodness 2 van barbecue-held Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in het boek: “Bij Smokey Goodness zijn we verzot op rode poon van de smoker, die we gekscherend ‘angry fish’ noemen. We verwerken de veelzijdige vis in diverse walking dinner bites, zoals de Pulled...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rijst met kousenband en kip - Gezond aan tafel - recept
Rijst met kousenband en kip

Het recept voor deze rijst met kousenband en kip komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Dit gerecht kan ik elke dag wel eten. Hij staat eigenlijk bij elk familiefeestje wel op het menu.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden - Gezond aan tafel - recept
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden

Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Lentepasta met brandnetel

Het recept voor deze makkelijke lentepasta met brandnetel komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Van brandnetel kun je thee zetten en medicinale soep maken. Je kunt hem mengen door een pesto en als alternatief voor spinazie gebruiken. In deze...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde inktvis - Gezond aan tafel - recept
Gevulde inktvis

Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Naar recept
Hoofdgerecht
Brandnetelsoep - Gezond aan tafel - recept
Brandnetelsoep

Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Biet au vin met salie - Gezond aan tafel - recept
Biet au vin met salie

Het recept voor deze biet au vin met salie komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Het mooie aan biet is dat haar kleur haar geneeskrachtige eigenschappen al verraadt. Het fraaie rood verwijst naar haar werking op het bloed (dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito in een kom - Gezond aan tafel - recept
Burrito in een kom

Het recept voor deze burrito in een kom komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Een burrito zonder tortilla en geknoei met allerlei bakjes: alle toppings zijn al smaakvol aangebracht op deze kom met gekruid vlees en bonen.” Over de herkomst van de soep: “Niemand weet wie als eerste bedacht...

Naar recept