Mezze paccheri met zwarte peper en langoustines

Mezze paccheri met zwarte peper en langoustines - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 6 personen

  • 600 g mezze paccheri
  • 60 g boter
  • 150 g pecorino, versgeraspt, plus extra voor erover
  • 360 g middelgrote langoustines (4-5 langoustines per persoon), gekookt en gepeld
  • Ca. 20 g grofgemalen zwarte peper

Zo maak je het

  1. Kook de mezze paccheri in ruim kokend gezouten water al dente. Vang wat van het kookvocht van de pasta op voor de saus als je hem laat uitlekken.
  2. Smelt de boter met de pecorino in een andere grote pan op laag vuur en maak er met wat van het opgevangen kookvocht een romige saus van.
  3. Snijd de langoustines in stukjes en doe ze met zwarte peper naar smaak bij de pecorinosaus. Voeg de hete gekookte pasta toe en meng tot de glanzende saus de pasta goed bedekt; voeg zo nodig nog wat meer kookvocht toe.
  4. Serveer met extra pecorino erover geraspt.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?

Het recept voor deze mezze paccheri met zwarte peper en langoustines komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Uit het boek over dit recept: “In een wereld vol regels, waaronder die dat je nooit kaas over pasta met vis mag strooien, begaat dit excentrieke recept met pecorino en langoustines een doodzonde. Dit ongelofelijk lekkere gerecht bewijst dat regels er zijn om een uitzondering op te maken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
River Cafe 30