Hoofdgerecht
Falafelwafel met rode-bietensalade
Dit recept voor een falafelwafel met rode-bietensalade komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft! Over dit recept schrijft Mounir:...
Naar receptRisotto met porcini en gerookte makreel
Dit recept voor risotto met porcini en gerookte makreel komt uit het kookboek Buiten eten met Pieter Kok. Pieter Kok is een echte thuiskok en radioman, vroegere sidekick van Gerard Ekdom, en kookte bij RTL4’s Koffietijd en FoodFirst Network. Tegenwoordig presenteert hij de ochtendshow van NH Radio. Met zijn boek inspireert hij je met de lekkerste zomerrecepten voor buiten. Over...
Naar receptTarte tatin van trostomaat met selderij
Dit recept voor tarte tatin van trostomaat met selderij komt uit het kookboek Buiten eten met Pieter Kok. Pieter Kok is een echte thuiskok en radioman, vroegere sidekick van Gerard Ekdom, en kookte bij RTL4’s Koffietijd en FoodFirst Network. Tegenwoordig presenteert hij de ochtendshow van NH Radio. Met zijn boek inspireert hij je met de lekkerste zomerrecepten voor buiten. Over...
Naar receptFideua Catalan
Dit recept voor Fideua Catalan komt uit het kookboek Buiten eten met Pieter Kok. Pieter Kok is een echte thuiskok en radioman, vroegere sidekick van Gerard Ekdom, en kookte bij RTL4’s Koffietijd en FoodFirst Network. Tegenwoordig presenteert hij de ochtendshow van NH Radio. Met zijn boek inspireert hij je met de lekkerste zomerrecepten voor buiten. Over dit recept in het...
Naar receptPastinaakstamppot met tempé
Dit recept voor pastinaakstamppot met tempé komt uit het boek Voeding & Immuunsysteem, deel 2 uit de serie Energieke vrouwen van Marjolein Dubbers. Over het recept in het boek: ‘Houd jij van zoet? Heb je al ontdekt hoe zoet pastinaakpuree smaakt? Samen met boerenkool en paddenstoelen maak je hiermee een gezonde maar vooral ook heerlijke stamppot. Laat vooral de roomboter...
Naar receptPortobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger
Het recept voor deze portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger komt uit het boek Killerbody Lifestyle van fit queen Fajah Lourens. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptAuberginepizzaatjes
Het recept voor deze auberginepizzaatjes komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “Met weinig moeite maak je van een plak aubergine een plaatje!” Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je...
Naar receptGebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto
Het recept voor deze gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “Deze krokante gnocchi zijn net perfect goudbruin gebakken krieltjes maar dan nog lekkerder. Super makkelijk, want met deze voorgekookte gnocchi in huis heb je altijd eten op...
Naar receptGevulde flespompoen
Het recept voor deze gevulde flespompoen komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “De zoete, nootachtige smaak van pompoen is mooi in combinatie met het zoute van de feta. De knapperige linzen geven dit gerecht een lekkere crunch. Serveer deze pompoen zo in de...
Naar receptMarokkaans gekruide aubergines
Dit recept voor Marokkaans gekruide aubergines komt uit Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer van dokter Tamara de Weijer. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptVegetarische poké bowl
Het recept voor deze vegetarische poké bowl komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken. Over dit recept schrijft hij: ‘Dit gerecht komt uit Hawaï en wordt daar vaak met zalm of tonijn gegeten,...
Naar recept