Expert
Pompoentaart
Het recept voor deze pompoentaart komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft ze: “Eind oktober vind je overal langs de weg kraampjes waar je pompoenen kunt kopen. Sla je slag en maak deze heerlijke pompoentaart.”
Naar receptGepofte bieten
Het recept voor deze gepofte bieten komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft Miljuschka: “Rauwe bieten heb ik altijd in huis. Ze blijven lang goed, zijn rauw lekker, maar ook gepoft, gekookt of gegrild. Deze gepofte bieten kunnen ook makkelijk als voorgerecht dienen. Of verdeel ze over sla met een dressing en je...
Naar receptZelf runderbouillon en kalfsbouillon maken
Zelf runderbouillon en kalfsbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over het maken van bouillon schrijft Miljuschka: “Bouillon noem ik ook wel het vloeibare goud. Nu verwacht ik heus niet dat je nooit meer een bouillonblokje gebruikt, maar het is wel zonde als je alleen dat gebruikt. Zo’n blokje geeft veel smaak en dat...
Naar receptZelf groentebouillon maken
Zelf groentebouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij...
Naar receptZelf visbouillon maken
Zelf visbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij...
Naar receptTabbouleh met een bosje van o.a. bladsla en groene kruiden
Het recept voor deze tabbouleh met een bosje van bladsla, groene kruiden, citroen en zeewater komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en...
Naar receptIn ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus)
Het recept voor deze in ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus) komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten krijg...
Naar receptZelf kippenbouillon maken
Zelf kippenbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Over het maken van bouillon schrijft Miljuschka: “Bouillon noem ik ook wel het vloeibare goud. Nu verwacht ik heus niet dat je nooit meer een bouillonblokje gebruikt, maar het is wel zonde als je alleen dat gebruikt. Zo’n blokje geeft veel smaak en dat is...
Naar receptKnoflookkip met parmezaan uit de oven
Het recept voor deze knoflookkip met parmezaan uit de oven komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Ik heb de term New style Amish Kitchen geïntroduceerd voor een meer...
Naar receptAndijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus
Het recept voor deze andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt hij onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Endive verwerkt in een salade is bij de Amish (en in de VS) lang niet zo...
Naar receptZelfgemaakte jus van Jamie Oliver
Het recept voor deze zelfgemaakte jus van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Goede jus heeft de kracht om een gerecht te veranderen of zelfs te redden. Doe het dit jaar eens radicaal anders: maak je jus dagen, of zelfs weken van tevoren, zodat je hem op de grote dag alleen op hoeft te...
Naar recept