Expert

Hoofdgerecht
Marokkaanse harissasalade - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse harissasalade

Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi...

Naar recept
Voorgerecht
Aspergesoep van witte asperges - Gezond aan tafel - recept
Aspergesoep van witte asperges (Niven Kunz)

Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van paksoi met Hollandse garnalen, avocado, zachtgekookt ei & miso - Gezond aan tafel - recept
Salade van paksoi met garnalen, avocado, ei & miso

Deze salade van paksoi met Hollandse garnalen, avocado, zachtgekookt ei & miso komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Voor mij staat deze salade symbool voor de lekkerste smaken uit de Japanse keuken. Zoete garnalen, zilte miso en sojasaus met het frisse van kraakverse paksoi.”

Naar recept
Bijgerecht
Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept
Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Nagerecht
Blauwe bessen taartjes (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept
Blauwe bessen taartjes (Niven Kunz)

Het recept voor deze blauwe bessen taartjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Bijgerecht
Gepofte zoete aardappel (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept
Gepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)

Het recept voor deze gepofte zoete aardappel met tapenade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto met bospeen - Gezond aan tafel - recept
Risotto met bospeen (Niven Kunz)

Het recept voor deze risotto met bospeen komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van broccoli met gedroogde vruchten - Gezond aan tafel - recept
Salade van broccoli met gedroogde vruchten

Het recept voor deze salade van broccoli met gedroogde vruchten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoasalade met groene asperges - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met groene asperges (Niven Kunz)

Het recept voor deze quinoasalade met groene asperges komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Nagerecht
Gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse - Gezond aan tafel - recept
Gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse

Het recept voor deze gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Verleidelijker dan dit krijg je het niet: een zoet afrodisiacum bij uitstek. De combinatie van granaatappelmelasse, rozenwater, oranjebloesemwater en amandelspijs is subliem.” Lekker bij de koffie of thee, maar ook als...

Naar recept
Lunch
Mango salade met cashewnoten en kiemgroente - Gezond aan tafel - recept
Mango salade met cashewnoten en kiemgroente

Deze mango salade met cashewnoten en kiemgroente komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept