Blauwe bessen taartjes (Niven Kunz)
Ingredienten voor twee taartjes personen
Verder nodig
- 2 taartvormen met een diameter van 10 cm
- deegroller
- suikerthermometer
- spuitzak
- crèmebrûléebrander
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- HARDEWENERDEEG | Doe boter en suiker bij elkaar in beslagkom en klop het mengsel met een mixer een beetje los. Voeg het ei toe en vervolgens bloem en bakpoeder en maak een deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bedek de bodem van de ingevette taartvormen ermee, snij eventuele overlappingen eraf.
- FRANGIPANE | Meng de ingrediënten voor de frangipane tot een nat beslag. Vul hiermee de taartjes en bestrooi het met de blauwe bessen.
- Bak de taartjes in de oven gedurende 17 minuten. Laat op kamertemperatuur komen.
- MERINGUE | Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Laat het mengsel even staan en maak intussen de suikerstroop door de suiker en het water bij elkaar in een pan verwarmen tot de suiker is opgelost. Roer de suikerstroop door het geklopte eiwit. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taartjes.
- Bruin het eiwit met de crèmebrûléebrander en garneer met de bessen, viooltjes en cress.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij?
Het recept voor deze blauwe bessen taartjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.