Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 250 ml hangop (zie recept in boek of kant-en-klaar)
  • 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • Roze peperkorrels

Verder nodig

  • Aluminiumfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie. Pof 40 minuten in de oven.
  2. Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm. Breng hem op smaak met peper en zout.
  3. Snij de aubergines in de lengte doormidden. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Groente!