Expert

Bijgerecht
Zongedroogde paddenstoelensoep - Gezond aan tafel - recept
Soep van zongedroogde paddenstoelen

Het recept voor deze soep van zongedroogde paddenstoelen komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Over dit recept in het boek: “Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.”

Naar recept
Bijgerecht
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta - Gezond aan tafel - recept
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta

Het recept voor deze courgettini met zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde paprika met couscous - Gezond aan tafel - recept
Gevulde paprika met couscous

Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Gevulde oosterse kippensoep

Het recept voor deze gevulde oosterse kippensoep komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond.

Naar recept
Lunch
Pitabroodje met kaas en champignons

Het recept voor dit pitabroodje met kaas en champignons komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond. Serveer met een schaaltje magere yoghurt (150 g).   Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔  

Naar recept
Lunch
Preisoep - Gezond aan tafel - recept
Preisoep

Het recept voor deze preisoep komt uit het kookboek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond.

Naar recept
Hoofdgerecht
Magere carbonara met spek, erwten, amandelen & basilicum - Gezond aan tafel - recept
Magere carbonara met spek, erwten, amandelen & basilicum

Het recept voor deze magere carbonara met spek, erwten, amandelen & basilicum komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver.  Hij schrijft erover in zijn boek: “De bescheiden doperwt is een waardevolle bron van negen verschillende microvoedingsstoffen, maar is vooral zeer rijk aan thiamine – een B vitamine die bijdraagt aan een gezonde hartfunctie.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie - Gezond aan tafel - recept
Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie

Het recept voor deze kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver. Hij schrijft erover in zijn boek: “Komijn en kurkuma zijn geweldige bronnen van ijzer en dankzij de combinatie met citroensap, zoals in dit recept, kan ons lichaam dit belangrijke mineraal zeer efficiënt opnemen.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...

Naar recept
Voorgerecht
Venusschelpen met avocado - Gezond aan tafel - recept
Venusschelpen met avocado

Het recept voor deze venusschelpen met avocado komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Voorgerecht
Tartaar van dorade met ananas - Gezond aan tafel - recept
Tartaar van dorade met ananas

Het recept voor deze tartaar van dorade met ananas komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Kipspiesjes met pompoen - Gezond aan tafel - recept
Kipspiesjes met pompoen en peultjes

Het recept voor deze kipspiesjes met pompoen en peultjes komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept