Expert

Hoofdgerecht
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing - Gezond aan tafel - recept
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing

Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...

Naar recept
Voorgerecht
Biefstuk in wildpeperblad - recept - Gezond aan tafel
Biefstuk in wild peperblad

Dit recept voor biefstuk in wild peperblad komt uit het kookboek An An Vietnamese Familierecepten van Mai Nguyen. Over dit recept in het boek: ‘Verwar dit wilde peperblad (bij de Chinese toko te koop onder de naam cha plu leaf of la lot) niet met betelblad (betel leaf, sirih of piper betle). Dit betelblad is niet eetbaar! Het wordt gekauwd...

Naar recept
Hoofdgerecht
Viscurry en komkommersalade - Gezond aan tafel - recept
Viscurry en komkommersalade

Dit recept voor viscurry en komkommersalade komt uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland.

Naar recept
Voorgerecht
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad - Gezond aan tafel - recept
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad

Dit recept voor meiknolletjes met piccalilly en maanzaad komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Piccalilly kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken altijd de mosterdpiccalilly van De Leeuw Zuurwaren in Amsterdam. Speciaal voor ons past Fred het recept een beetje aan, maar hij wil...

Naar recept
Voorgerecht
Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum

Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes....

Naar recept
Hoofdgerecht
Scampi met courgetti - Gezond aan tafel - recept
Scampi met courgetti

Het recept voor deze scampi met courgetti komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van de Amerikaanse journalist en schrijver Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet te veel, vooral groenten’. Pollan, expert op het gebied van voedsel en drugs, ontketende...

Naar recept
Voorgerecht
Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette - Gezond aan tafel - recept
Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette

Het recept voor deze carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet...

Naar recept
Bijgerecht
Buffalo bloemkoolwings - recept - Gezond aan tafel
Buffalo bloemkoolwings

Het recept voor deze buffalo bloemkoolwings komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet voor een optimale gezondheid. De...

Naar recept
Voorgerecht
Aspergesoep - Gezond aan tafel - recept
Aspergesoep

Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Hollandse happen van Blond Amsterdam, de shop van Femque van Geffen en Janneke Dröge met cadeau-artikelen waar je blij van wordt. Over dit recept in het boek: “Natuurlijk is een rijk gevulde aspergesoep van verse asperges het lekkerst. Maar heb je wat kookvocht en wat gekookte asperges over, dan is dáár...

Naar recept
Hoofdgerecht
Snelle moussaka - Gezond aan tafel - recept
Snelle moussaka

Het recept voor deze snelle moussaka komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Pompoenpittenpesto - Gezond aan tafel - recept
Pompoenpittenpesto

Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers. Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij...

Naar recept